Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lykkeskibet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
287 sider
Udgivet
2007
Ophav
Genre og form
roman, fantasy
Målgruppe

For 11-13-årige

Originaludgave
1977

Beskrivelse


Fantasy. Mitt hører til de fattigste i Holand, der regeres af den grusomme jarl Hadd og hans sønner. Han opdrages som frihedskæmper, og efter et forsøg på at bombe jarlen, må han flygte - med uventet hjælp.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Elin Søborg

2007

Velskrevet og spændende roman for de ca. 11-16-årige. Foregår i et klassisk fantasymiljø med kun en antydning af magi. 2. bind i serien, men kan læses uafhængigt af bind 1.

Serien er skrevet i 2. halvdel af 1970'erne, men ikke tidligere oversat til dansk. 1. bind Arven fra Osfameron udkom tidligere på året (07/14), og dette 2. bind foregår som det, uden sammenfald i personer og handling iøvrigt, i landet Dalmark, i hvis sydlige del befolkningen er undertrykt af diktatoriske jarler. Vi følger dels den fattige Mitt, der opdrages som oprører og må flygte efter et forsøg på at bombe den magtfulde og grusomme jarl Hadd af Holand, og dels jarlens børnebørn Ynen og Hildrida, der under tumulterne stikker til søs og kommer til at dele flugt mod nord med Mitt. Det er en meget velskrevet og spændende historie med gode person- og miljøbeskrivelser. Man venter med spænding på det bind, der skal samle historierne.

Den er som de fleste af forfatterens øvrige bøger og fx Kaaberbøls og Ottesens en flot repræsentant for en af de mest gængse undergenrer indenfor fantasy, den lukkede konstruktion med en sekundær verden med mytologiske træk.

En spændende og klassisk fantasy-serie, som ikke er mærket af sine 30 år på bagen. Indbydende og dækkende omslag.