Gå til indholdLykkens brud : Simona Abdallahs historie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

189 sider: ill. i farver

Udgivet

2013

genre/form

biografierOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Simona Abdallahs (f. 1979) beretning om livet i et arabisk miljø præget af streng social kontrol over pigerne, om mod og målrettethed og glæden og omkostningerne ved at bryde med det sociale mønster og insistere på at gå sine egne veje


Anmeldelser (5)


9. aug. 2012

Bogen henvender sig til læsere med interesse for indvandrerkvinders forhold i Danmark, men også mere bredt til læsere af bøger i stil med serien Virkelighedens verden.

Simona Abdallah kommer til Danmark som barn i en stor palæstinensisk familie. Hun vokser op i Gellerupparken i Århus under stærk kontrol af sin familie og det palæstinensiske samfund. Hun ved tidligt, at hun er anderledes og vil et andet liv, men hun føjer sin familie og gifter sig. Ægteskabet er for Simona en måde at komme fra sin familie og få et liv med mere frihed. Virkeligheden er dog noget anderledes, og Simona må igennem flere forlovelser, ægteskaber og skilsmissser, inden hun endelig kan leve det liv, hun vil. Igennem sin ungdom finder Simona adspredelse og styrke i musikken, og hun lever sine følelser ud igennem den arabiske tromme darbuka. Trommen bliver hendes store lidenskab, og den har i dag gjort hende til en internationalt anerkendt musiker.

Esma Birdis Et liv i to verdener, 2008 og Özlem Cekics Fra Føtex til Folketinget, 2009 er ligeledes biografier, der fortæller om stærke indvandrerkvinders brud med sociale mønstre.

En stærk og personlig beretning om en kvindes kamp med og mod sin sociale arv. En kamp for retten til at være sig selv, og selv vælge sin livsbane. Bogen giver en dramatisk indsigt i et indvandrermiljø, hvor religion og traditioner ofte spiller en langt større rolle end i det land, som indvandrerne kommer fra.

Lektørudtalelse

Af

Rikke Bruun

Litteratursiden.dk [online]

Af

Merete Trap

2012-09-04

Weekendavisen

Af

René Gummer

d. 31. aug. 2012

Kristeligt dagblad

Af

Maria Sjøqvist

d. 7. jan. 2013

Information

Af

Johanne Mygind

d. 21. sep. 2012


Informationer og udgaver

Ebog

2014

Ebog

2012

Bog

2013

Bog

2012

Lydbog (net)

2013

Lydbog (cd-mp3)

2013

Punktskrift

2012