Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Lyden af stille ro : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

301 sider

Udgivet

2019

Ophav

Bodil Odde(forfatter)

Rydendahl(redaktør)
Genre og formroman, romaner
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Miremare sørger over at have tabt sig selv i hverdagen og et kærlighedsløst ægteskab og beslutter sig for, at en ændring må ske


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2019

af

af

Karina Høyer

d. 13. mar. 2019

Miremare sørger over at have tabt sig selv i hverdagen og et kærlighedsløst ægteskab og beslutter sig for, at en ændring må ske. For den voksne, kvindelige læser, der interesserer sig for spiritualitet og betages af livets store spørgsmål.

Miremare er midt i livet, da hun indser, at hun ikke er lykkelig. Hverken i sit ægteskab med Anders eller i måden, hun lever sit liv på. Hendes sorg fører hende til Thy, hvor hun omgivet af natur og ro får øje på sig selv, på kærligheden og måske på det, der er meningen med det hele. En eksistentialistisk roman, der tager fat om de store spørgsmål i både livet og samfundet; hvad er lykke, og hvordan skal vi skabe den? Hvordan finder vi en balance i vores liv og hvor ligger ansvaret?.

En fin roman, der tager fat om store ting og med kærlighed som sit store tema. Miremare står midt i livet, og den modne kærlighedshistorie beskrives fint og omsorgsfuldt, både når det gælder kærlighed mellem veninder, der har kendt hinanden et helt liv, og når det gælder ny kærlighed, man møder sent i livet. Sproget er højstemt og spejler den eksistentielle og spirituelle tematik, der ligger i romanen. Det smitter også af på dialogerne, der derfor kan virke en smule konstruerede og unaturlige.

Pensionatet ved verdens endeHavblik


handler også om en kvinde, der fjerner sig selv fra hverdagen for at genfinde sig selv. Havblik beskriver også de modne venskaber og at møde kærlighed sent i livetPensionatet ved verdens ende handler også om en kvinde, der fjerner sig selv fra hverdagen for at genfinde sig selv. beskriver også de modne venskaber og at møde kærlighed sent i livet.Informationer og udgaver

2019

Bog

Bodil Odde

Rydendahl, 1. udgave

2022

Ebog

Bodil Odde

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2022

Lydbog (net)

indlæser: Anne Merete Storm-Olsen

Saga