Gå til indholdLuther og Danmark i 500 år


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

318 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2017

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Gennemgang af den lutherske indflydelse på Danmark de seneste 500 år


Anmeldelser (10)


24. feb. 2017

I anledning af 500 året for Luthers offentliggørelse af sine 95 teser på kirkedøren i Wittenberg er turen kommet til en gennemgang af den lutherske indflydelse i vores egen andedam. Bogen vil interessere fagpersoner med teologisk, religionshistorisk og alment historisk baggrund, men andre med interesse for sagen kan læse med.

Martin Schwarz Lausten (f. 1938) er dr.theol. og tidligere professor ved Københavns Universitet. Han gennemgår den lutherske indflydelse på Danmark fra de tidligste dage, hvor katolske præster og studerende sammen med Chr. 2. tog til Wittenberg for at høre reformatoren selv, til i dag, hvor spørgsmålet om hvorvidt Danmark overhovedet er luthersk stadig kan stilles. Lausten skriver grundigt, men der er ikke tale om et akademisk værk, men mere om en opdateret gennemgang af emnet. Der er ganske få noter, men en omfattende litteraturliste som følger teksten.

Lausten skriver grundigt og lidt tungt. Han kommer godt rundt om stoffet, og bogen er en guldgrube af viden om forholdene. Meget er beskrevet andre steder, men som en samlet gennemgang af Danmarks seneste 500 år set gennem en luthersk lup, fungerer bogen godt.

Fra jubelfest til kulturår


Luther


, som udkommer næsten parallelt med denne bog, omhandler de forskellige danske Luther jubilæumsfester, og dækker således en mindre del af denne bogs indhold mens Luther, der henvender sig til et bredere publikum, er uden den klare danske vinkelFra jubelfest til kulturår, som udkommer næsten parallelt med denne bog, omhandler de forskellige danske jubilæumsfester, og dækker således en mindre del af denne bogs indhold mens , der henvender sig til et bredere publikum, er uden den klare danske vinkelFra jubelfest til kulturår, som udkommer næsten parallelt med denne bog, omhandler de forskellige danske Luther jubilæumsfester, og dækker således en mindre del af denne bogs indhold mens Luther, der henvender sig til et bredere publikum, er uden den klare danske vinkel.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy

Gymnasieskolen

Af

Hans Jørgen B. Thomsen

2017, nr. 5

Historisk tidsskrift

Af

Carsten Bach-Nielsen

Bd. 117, h. 1 (2017)

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jytte Kjær Schou

2017-04-28

Kristeligt dagblad

Af

Kristian Østergaard

d. 30. jun. 2017

Jyllands-posten

Af

Johs. H. Christensen

d. 5. maj. 2017

Danske kommuner

Af

Per B. Christensen

Årg. 48, nr. 15 (2017)

Information

Af

Georg Metz

d. 1. apr. 2017

Weekendavisen

Af

Lisbeth Smedegaard Andersen

d. 31. mar. 2017

Religion

Af

Ole Bjørn Petersen

2017, nr. 2


Informationer og udgaver

Bog

2017