Gå til indholdLustrum


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

503 sider

Udgivet

2023

Originaludgave

2010


Beskrivelse


Ciceros sekretær-slave Tiro fortsætter fortællingen om sin herres liv og kampe i antikkens Rom. Cæsar og Catalina laver rævekager, og Cicero kastes ind i magtkampe, spilfægteri på ord og nådesløse planer om overlevelse og indflydelse


Anmeldelser (5)


19. apr. 2010

Lustrum er andet bind i serien om Cicero i det antikke Rom. Bøgerne skal læses i rækkefølge og vil egne sig til læsere, der vil have en underholdende historie fra et Rom, der vrimler med togaklædte skurke og skikkelser fra den historiske fortid.

Historien er fortalt gennem Ciceros slave, Tiro, der var privatsekretær for senatoren under dennes korte politiske karriere. Romanen skildrer en tid med sammensværgelser, skiftende politiske konstellationer og tøjlesløst magtbegær. Sproget er ligetil uden at være simpelt, og for de, der har haft eller kæmpet med latin, vil vendinger som »Hvor længe endnu, Catilina, vil du misbruge vor tålmodighed?« være et krydderi.

Lustrum egner sig til læsere af fx Lindsey Davies' serie fra samme Rom, Stephen Saylors serie om Cicero og Conn Igguldens serie om Cæsar. Forfatteren har tidligere udgivet romaner om så forskellige emner som kodebrydning under 2. verdenskrig og Stalin.

I Lustrum fortsætter Harris fortællingen om den tumultariske tid, hvor Rom forvandledes fra republik til kejserdømme fortalt gennem Ciceros sekretær. For læsere af historiske romaner og det antikke Rom, der vil have fin underholdning på en bund af fakta og personer, virkelige som opdigtede.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Caft

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 22. apr. 2010

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 22. apr. 2010

Weekendavisen

Af

Ulrik Langen

d. 23. apr. 2010

Kristeligt dagblad

Af

Vibeke Blaksteen

d. 15. jun. 2010


Informationer og udgaver

Bog

2023

Bog

2010

Bog

2010

Lydbog (net)

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016

Ebog

2012