Gå til indholdLuk din mund : manual til selvhjælp : Buteyko åndedrætsmetoden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

196 sider: ill.

Udgivet

2012

Originaludgave

2012


Anmeldelser (1)


4. jul. 2012

Bogen henvender sig især til astmatikere og allergikere, der ønsker et alternativ til traditionel medicinsk behandling.

Buteyko åndedrætsmetoden er opkaldt efter den nu afdøde russiske professor, der udviklede metoden og kæmpede mod stor modstand i begyndelsen for senere at få metoden bredt accepteret i det russiske sundhedssystem. I modsætning til andre åndedrætsmetoder går denne ud på at ånde mindre dybt, mindre hyppigt og at ånde gennem næsen i stedet for munden. Teorien er at vi overånder, hvilket giver astma og mange andre gener. I bogen forklares grunden til at vi får astma og andre lidelser, teorien bag metoden, og vi får en række øvelser og målemetoder, som man selv kan udføre. Bogen slutter med nyttige links, litteraturhenvisninger og et skema, hvor man kan notere sin fremgang. Patrick McKeown underviser i Danmark på Buteyko Instituttet, der uddanner behandlere, Lise W. Bornerup er certificeret Buteyko behandler.

Metoden er en særlig åndedrætsmetode, der ikke kan sammenlignes med andre åndedrætsterapier. Bogen er kommet i en 1. udgave i 2007 på dansk. Den er her blevet gennemgribende revideret og udvidet.

Denne åndedrætsmetode adskiller sig fra andre vejrtrækningsbøger, der fokuserer på at trække vejret dybt og retter sig direkte mod astma og allergipatienter. Den nye udgave bør erstatte den tidligere.

Lektørudtalelse

Af

Jette Landberg


Informationer og udgaver

Bog

2012