Gå til indholdLudermanifestet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

298 sider: ill. i farver

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


De tre fjerdebølgefeminister, kendt fra DR's radioprogram, fra de sociale medier og fra kønsdebatten, tager i dette manifest ordet "luder" tilbage, for at befri kvinder fra at skamme sig over deres krop og seksualitet


Anmeldelser (6)


30. okt. 2017

Rapkæftet kampskrift for både fjerdebølgefeminister og andre interesserede.

De tre unge kvindelige forfattere, der er kendt fra et podcast på DR, fra de sociale medier og fra kønsdebatten i det hele taget, påtager sig i dette manifest at reclaime ordet luder. De vil med andre ord fratage andre, mænd som kvinder, muligheden for at få en kvinde til at skamme sig over sin krop, sin seksualitet eller sin optagethed af eget udseende ved at udråbe hende til "luder". Bogen og dens forside er illustreret med billeder af de tre forfattere stylet i provokerende og afslørende outfits.

"Ludermanifestets" budskab og æstetik vil provokere nogle læsere voldsomt - hvilket nok til dels er meningen - mens andre vil finde det befriende og ærligt. Teksten stritter lidt nogle steder, og det vil være en fordel for læsningen at have kendskab til de tre kvinder i forvejen. Ikke desto mindre er der tale på et friskt og meget personligt indspark i en vigtig og aktuel debat.

Det bramfrie budskab kan sammenlignes med Gennemblødt


Kvinde kend din krop


Elitefeministerne


, den uforskrækkede tilgang til kroppen med nyeste udgave af Kvinde kend din krop og inddelingen af feminismen i fire bølger med Elitefeministerne. Bogen er dog i høj grad sin egenDet bramfrie budskab kan sammenlignes med Gennemblødt, den uforskrækkede tilgang til kroppen med nyeste udgave af og inddelingen af feminismen i fire bølger med Elitefeministerne. Bogen er dog i høj grad sin egenDet bramfrie budskab kan sammenlignes med Gennemblødt, den uforskrækkede tilgang til kroppen med nyeste udgave af Kvinde kend din krop og inddelingen af feminismen i fire bølger med . Bogen er dog i høj grad sin egenDet bramfrie budskab kan sammenlignes med Gennemblødt, den uforskrækkede tilgang til kroppen med nyeste udgave af Kvinde kend din krop og inddelingen af feminismen i fire bølger med Elitefeministerne. Bogen er dog i høj grad sin egen.

Lektørudtalelse

Af

Kirstine Hagen Thomasen

Jyllands-posten

Af

Katrine Sommer Boysen

d. 12. nov. 2017

Berlingske tidende

Af

Majbritt Maria Nielsen

d. 3. nov. 2017

Politiken

Af

Nazila Kivi

d. 4. nov. 2017

Berlingske tidende

Af

Søren Kassebeer

d. 3. nov. 2017

Kommunikationsforum [online]

Af

Karen Dich

2017-11-03


Informationer og udgaver

Bog

2017

Lydbog (net)

2017

Ebog

2017