Bøger / skønlitteratur / roman

Lucifers evangelium


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Den norske arkæolog Bjørn Beltø får fat på et ældgammelt og mystisk manuskript kaldet "Lucifers evangelium". En gruppe djævletilbedere mener, at manuskriptet forudsiger, hvornår Djævelens søn, Antikrist, vil blive født. De vil derfor gøre hvad som helst for at få fat på manuskriptet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. aug. 2010

af

af

Michael Olsen

d. 3. aug. 2010

Bogen Lucifers evangelium er perfekt til de Dan Brown-tilhængere, der ikke kan få nok. På det meget dragende cover står der, at bogen blev kåret som årets bedste norske krimi i 2009. Jeg synes ikke helt, den virker som en krimi, men som spændingsbog er den forrygende, og kan derfor også formidles til læsere af den type bøger.

Lucifers evangelium er Tom Egelands tredje bind om den norsk arkæolog Bjørn Beltø. Denne gang kommer Bjørn i besiddelse af et ældgammelt dokument, der bliver kaldt Lucifers evangelium, som menes at fortælle, hvornår Djævlens søn vil blive født. Derfor er en gammel sekt af djævletilbedere, der benytter en ret makaber metode, når de slår folk ihjel, meget interesseret i dokumentet. En anden gruppe tilbyder Bjørn hjælp med at tyde evangeliet og har et noget andet bud på dets budskab. Men kan han stole på dem? Lucifers evangelium er en virkelig god pageturner. Personerne er godt beskrevet, plottet er velresearchet og godt gennemtænkt med et par overraskelser gemt i løbet af historien.

Sammenligningen med Dan Browns bøger om Robert Langdon, især Da Vinci mysteriet og Det forsvundne tegn, ligger lige for. Men Lucifers evangelium er bedre på mange måder. Egelands roman er bedre skrevet, med dybere personligheder og et mere realistisk tempo.

Lucifers evangelium er klart anbefalelsesværdig og bør få et stort udlån. Bogen kan læses af alle, der kan lide spændingsromaner med et godt plot og interessante personer.


Berlingske tidende

d. 17. sep. 2010

af

af

Mette Strømfeldt

d. 17. sep. 2010


Jyllands-posten

d. 30. aug. 2010

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 30. aug. 2010