Gå til indholdLovløst land


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

430 sider

Udgivet

2013

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Krimi. På Gotland har kriminalinspektør Fredrik Broman og hans folk hænderne fulde med to mord, som ved første øjekast ikke har noget med hinanden at gøre. Men har de alligevel?


Anmeldelser (2)


3. maj. 2013

Giv Lovløst land til de mange krimihungrende læsere, der endnu ikke rigtig har fået øjnene op for svenske Håkan Östlundh, og de vil være solgt.

Håkan Östlundh (f. 1962) har nu skrevet seks krimier med kriminalinspektør Fredrik Broman fra Visby politi, men kun de tre seneste er oversat til dansk. Vi kunne også godt bruge de første tre, for Östlundh er absolut en messe værd. Han er velskrivende og kan skildre sine personer indefra og i den grad bygge en stemning op. Aktuelt drejer det sig om fætrene Viktor og Rafael, der træffer de forkerte valg. De giver den som smågangstere og har en drøm om et andet og bedre liv langt væk fra Gotland. Det går helt galt for dem, og pludselig står politiet med hele to mordsager, og efterhånden løber de parallelle efterforskninger sammen. Især på grund af sine personskildringer er Lovløst land Håkan Östlundhs bedste krimi til dato, og den kan læses uafhængigt af de foregående.

Jeg vil placere Håkan Östlundh i den øverste tredjedel af de mange svenske krimiforfattere. Han ligger langt over Gotland-krimier af fx Mari Jungstedt og Anna Jansson, men har endnu ikke helt skrevet sig op på siden af Johan Theorin og hans krimier fra Øland.

Endnu en spændende og velfungerende krimi af svenske Håkan Östlundh. Han er endnu ikke slået helt igennem hos danske krimilæsere, men det må være et spørgsmål om tid.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Politiken

Af

Rasmus Bech

d. 24. aug. 2013


Informationer og udgaver

Bog

2013

Lydbog (net)

2013

Ebog

2013

Lydbog (cd-mp3)

2013