Bøger / faglitteratur / biografier

Lord Byron : en europæisk frihedshelt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
198 sider, tavler (nogle i farver)
Udgivet
2015
Ophav
Genre og form
biografier

Beskrivelse


Om Lord Byrons (1788 - 1824) liv og forfatterskab. En kronologisk gennemgang af Lord George Gordon Byrons forfatterskab, mange udlandsrejser, ægteskaber og elskerinder.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2015

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 16. sep. 2015

Lord George Gordon Byron, 1788 - 1824, når i sit korte liv at forfatte flere hovedværker, bedst kendt er den samfundssatiriske Don Juan. 1 som han skrev i årene 1819-23. Egnet til studerende og personer med interesse i engelske digtere.

Bogen beskriver kronologisk Lord Byrons liv. Han foretog mange udlandsrejser, indgik flere ægteskaber og havde elskerinder. Det, der fylder allermest i hans liv er dog hans forfatterskab og udgivelser, disse bliver beskrevet sideløbende med skildringen af hans færden rundt om i Europa. Lord Byron var ikke kun forfatter, men også samfundskritiker, hvilket gjorde ham upopulær i visse lande i Europa. I bogen gengives der udpluk af hans digtning og i midten af bogen er der otte sider med billeder af bl.a. Lord Byron, hans omgangskreds og kort over hans rejser. Sidst i bogen er der en oversigt over hans værker og en liste over anvendt litteratur. Forfatter Grethe F. Rostbøll er forfatter, mag. art. og fhv. kulturminister.

Bogen har gode kapitelopdelinger, så man nemt kan lave opslag i den ang. Lord Byrons liv og udgivelser. Den er nem at gå til, let læselig og ville sagtens kunne anvendes til fx opgaver på gymnasieniveau.

Der findes to ældre biografier på dansk, Lord Byrons Liv og DigtningLord Byron fra 1917 og Lord Byron fra 1930Der findes to ældre biografier på dansk, s Liv og Digtning fra 1917 og fra 1930.


Kristeligt dagblad

d. 24. okt. 2015

af

af

Svend Skriver

d. 24. okt. 2015