Gå til indholdLook : læsninger


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

169 sider: ill.

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Kunstnerisk bog om mode, tøj og tekstiler, men også om fortællerens stresssygdom og hendes livtag med køn, queer og magt. Mode og vores måde at bære og bruge tøj på diskuteres og eksemplificeres med bl.a. "Den unge Werthers lidelser" og "Orlando"


Anmeldelser (8)


11. feb. 2020

Kunstnerisk bog om mode, tøj og tekstiler, men også om fortællerens stresssygdom og hendes livtag med køn, queer og magt. For intellektuelle, voksne læsere.

Bog om en ung kvindes stresssygdom og ikke mindst om køn og tøj. Mode og vores måde at bære og bruge tøj på diskuteres og eksemplificeres. Bogen indeholder mange citater på både dansk og engelsk. Bogen kredser om materialer, stof og læsninger af moden, og dette er ført ud i bogens layout, hvor afsnittene adskilles af sort/hvide billeder af tøj/stof. I løbet af bogen vender forfatteren ofte tilbage til "Den unge Werthers lidelser" og "Orlando". Den binære kønsopdeling og jegets fascination af drags er også emner, der gentages.

Intellektuel, dragende og meget velskrevet bog, der fascinerer læseren. Forfatteren har en enorm viden om tøj, designere, semantikken og værdien af forskellige beklædningsgenstande og ikke mindst er hun i stand til at bruge mode som et afsæt til at behandle eksistentielle spørgsmål. Bogen er skrevet i en fragmentarisk og associativ stil, og det er et stort plus. Indhold og udtryk går op i en højere enhed i denne smalle udgivelse.

Bogen er unik i sin blanding af emner og genre, og jeg kan ikke påpege et lignende værk. Disse bøger omhandler også mode og køn: Hankøn


Krop og æstetik


og Krop og æstetikBogen er unik i sin blanding af emner og genre, og jeg kan ikke påpege et lignende værk. Disse bøger omhandler også mode og køn: Hankøn og Bogen er unik i sin blanding af emner og genre, og jeg kan ikke påpege et lignende værk. Disse bøger omhandler også mode og køn: Hankøn og Krop og æstetik.

Lektørudtalelse

Af

Inger Nygaard Kaad

Kristeligt dagblad

Af

Kathrine Maria Amann (f. 1987)

d. 26. feb. 2020

Politiken

Af

Lilian Munk Rösing

d. 7. feb. 2020

Politiken

Af

Alexander Vesterlund

d. 7. feb. 2020

Weekendavisen

Af

Linea Maja Ernst

d. 7. feb. 2020

Information

Af

Benedicte Gui de Thurah Huang

d. 7. feb. 2020

Weekendavisen

Af

Klaus Rothstein

d. 7. feb. 2020

Standart

Af

Mathilde Ravn Melvang

Årg. 34 nr. 2/3 (2020)


Informationer og udgaver

Bog

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Lydbog (net)

2020

Ebog

2020