Bøger / faglitteratur / opskrifter

Lommebogen : cocktails fra Café de la Reine


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
125 sider: ill.
Udgivet
2012
Genre og form
opskrifter

Beskrivelse


Optryk af lommebog med cocktailopskrifter fra slutningen af 1930'erne med kommentarer og viderebearbejdelse af nogle opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. feb. 2013

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 5. feb. 2013

Cocktails er et trendy og ikke kun moderne fænomen. Den fotografiske gengivelse af en gammel håndskrevet opskriftsamling indeholder også ukendte danske opskrifter. Bogen vil især tiltale feinschmeckere og madkulturelt interesserede.

Moltkes Bar i København sætter en ære i at servere gamle, glemte cocktails. Man troede det var et rent amerikansk fænomen, men fik så fingre i en lommebog fra 1930'erne med mange opskrifter, heraf flere med danske navne som "Vupti-Gine" eller "Lille Fugl Fald Om". Der bruges både gængse og glemte ingredienser i opskrifterne, som optræder i alfabetisk orden, fotografisk gengivet med gammeldags skråskrift på gulnet papir. Der indledes med historien bag bogen og afsluttes med barens egne opdateringer af opskrifter med ingredienser, der ikke kan fås mere.

Mange opskrifter vil kunne findes i andre drinks-bøger, men de særligt danske har været glemt i mange år, ligesom visse ingredienser. Læsbarheden og det visuelle indtryk signalerer historisk feinschmeckeri.

Håndskrevet dokumentation af hvilke cocktails, man serverede på en dansk bar i 1930'erne. Nogle ingredienser fås ikke i dag, men der er erstatningsforslag. Opskrifterne er overvejende amerikanske, men der er også nogle med sjove danske navne. Bogen er med til at understrege tidens seriøse tilgang til madkultur i bred forstand, her værdsættelsen af cocktails og bar-kulturhistorie. Bogen fremstår hyggeligt gammeldags, men kræver en læser der ikke viger tilbage for skråskrift på gulnede sider.