Gå til indholdLøgstrups mange ansigter

Fysiske materialer leveres til dit lokale bibliotek

Findes på 65 biblioteker - Detaljer


Sprog

dansk

Længde

453 sider

Udgivet

2005


Beskrivelse


30 Løgstrup-kendere skriver om forskellige temaer i Løgstrups (1905-1981) forfatterskab: etik, politik, fænomenologi, kunst, natur, religion, kærlighed m.m.


Indhold


Indhold: Filosofi (Svend Andersen: Erfaringsbeskrivelse : Løgstrup og fænomenologien. Arne Grøn: Livsytring, person, situation : Løgstrup og subjektiviteten. Hans Hauge: Det nødvendige opgør med erkendelsesteorien : Løgstrup og og den transcendentalfilosofiske idealisme. Hans-Jørgen Schanz: Højskolen som prisme : Løgstrup og det historiske. Pia Rose Böwadt: Et spørgsmål om ære : Løgstrup og livsfilisofien. Jakob Wolf: "Jeg går ind for metafysik med fuld musik" : Løgstrup og sansningen. Arild Utaker: Talens flugt : Løgstrup og sprogfilosofien. Niels Thomassen: Filosofiske funderinger : Løgstrup og argumenterne)

Teologi (Peter Widmann: Det vi ikke har magt over, bestemmer alt : Løgstrup og teologien. Ole Jensen: Ophav og omgivelse : Løgstrup og naturen. Niels Henrik Gregersen: Helheden i fragmenterne : Løgstrup og religionsfilosofien. Svend Bjerg: Liv er evigt liv : Løgstrup og kristologien. Viggo Mortensen: "Ingen prædiker ustraffet" : Løgstrup og missionsteologien. H.C. Wind: Negativitet som eksistens og som metafysik : Løgstrup og Kierkegaard. Kjeld Holm: Indsigt og usikkerhed : Løgstrup og Sløk)

Etik (Hans Fink: Om det etiske og det moralske hos Løgstrup og Habermas : Løgstrup og moralfilosofien. Anne Marie Pahuus: Selvudlevering, ansvar og magt : Løgstrup og afhængighedsetikken. Kari Martinsen: Sårbarheten og omveiene : Løgstrup og sykepleien. Mickey Gjerris: Dyrets etiske betydning : Løgstrup og bioetikken. Hans Henningsen: Det folkelige hos K.E. Løgstrup : Løgstrup og tilværelsesoplysningen. Kees van Kooten Niekerk: "Vi vil ikke være æreløse" : Løgstrup og samarbejdspolitikken. Ole Morsing: Ulrich Beck og Zygmunt Bauman som anmasselse : Løgstrup og politikken. Nils Gunder Hansen: Den gamle viktorianer sænkede tøvende sværdet : Løgstrup og kærligheden)

Kunst (David Bugge: Det sande, det gode og det skønne : Løgstrup og kunsten. Dag T. Andersson: Innfallets orden : Løgstrup og det poetiske. Jørgen Dehs: Kunstens dennesidighed : Løgstrup og den filosofiske æstetik. Per Dahl: Iagttagelse og æstestisk refleksion : Løgstrup og digterne. Jørgen Carlsen: Opsang til højskolen : Løgstrup og højskolen. Mogen Pahuus: Billedets kraft : Løgstrup og billedkunsten. Peter Aaboe Sørensen: Den musikalske fordring : Løgstrup og musikken)


Anmeldelser (7)


17. nov. 2005

Den danske filosof og teolog K.E. Løgstrups tanker har igennem mange år været genstand for debat og inspiration, både de rent filosofiske og teologiske, men også indenfor sygeplejen, pædagogikken, kunsten og kærligheden vækker hans forfatterskab til eftertanke og diskussion. I år er 100-året for hans fødsel (død 1985), og det markeres med denne kæmpe antologi, hvor 30 førende Løgstrup fortolkere bidrager med forskellige vinkler på Løgstrups vidtfavnende forfatterskab og tænkning. Bogen er inddelt i 4 temaer: filosofi, teologi, etik og kunst, og hvert tema behandles med 7-8 artikler. Forfatterne er bevidst udvalgt, så de repræsenterer forskellige generationer af Løgstrup-forskere, og den udgør som sådan et standard- og opslagsværk om Løgstrups tænkning. Bogen tænkes anvendt på universiteterne, seminarier, højskoler og studiekredse, men har derudover bred interesse for alle Løgstrup-interesserede. Et vist forkendskab er absolut en fordel

.

Lektørudtalelse

Af

Bent Birk Kristensen

Religionsvidenskabeligt tidsskrift

Af

Henning Galmar

Nr. 48 (2006)

Information

Af

Mikkel Wold

d. 29. dec. 2005

Kristeligt dagblad

Af

Lars Tjalve

d. 10. dec. 2005

Berlingske tidende

Af

Jesper Beinov

d. 3. dec. 2005

Præsteforeningens blad

Af

Karen Marie Mortensen

Årg. 96, nr. 6 (2006)

Slagmark

Af

Maria Louise Møller

Nr. 46 (2006)


Informationer og udgaver

Bog

2005

Titel

Løgstrups mange ansigter

Udgiver

Anis

Udgivelsesår

2005

DK5

99.4 Løgstrup, K. E.

Længde

453 sider

ISBN

9788774573845

Opstilling i folkebiblioteker

99.4 Løgstrup, K. E., Løgstrups

Anvendt sprog

Med bidrag på norsk