Bøger / faglitteratur

Løgstrup & skolen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I essayistisk stil belyses Løgstrups vigtigste tanker om skolen gennem 9 temaer, herunder om begreberne fortællingen og fantasien og barnets urørlighedszone. Hertil et kort afsnit om, hvordan Løgstrups tanker afspejles i den moderne skole.

Indhold

  • Skolens formål / K.E. Løgstrup

  • Moral og børnebøger / K.E. Løgstrup

  • Opdragelse og etik / K.E. Løgstrup


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2014

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 14. maj 2014

Bogen henvender sig dels til interesserede i Løgstrups filosofi, dels til mere filosofisk overordnede overvejelser om pædagogik og uddannelse, fx lærere, pædagoger og andre skolefolk.

Hovedforfatteren er lektor i etik og religionsfilosofi. Han har bl.a. skrevet forskningsprojekt om Løgstrup og litteratur. Et mindre afsnit er skrevet af en lærer, cand. mag. Bogen bygger i hovedsagen på 3 tekster som Løgstrup (1905-1981) skrev om skolen. Disse tekster er med i bogen. Hovedparten af bogen beskæftiger sig med 9 temaer som tilsammen danner en fremstilling af Løgstrups vigtigste tanker om skolen. Herunder hvad bogen betegner som Løgstrups indsats, nemlig begreberne fortællingen/fantasien og barnets urørlighedszone. Herunder redegøres også for påvirkningen fra Jakob Knudsen samt kritikken af fx Hallers Katamaranen som børnelitteratur. Et mindre afsnit forsøger at beskrive hvordan Løgstrups tanker afspejler sig i nutidens skole. Bogen er let forståelig og skrevet i essayistisk stil.

Gennem det seneste årti har publiceringen af Løgstrups værker rundet den halve snes. Der findes også en række introduktioner til hans værker, dog ingen der som denne systematisk udlægger og gennemgår hans pædagogiske tanker.

En gennemgang af et hjørne af den måske mest anerkendte danske filosof fra forrige århundrede.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 18. aug. 2014

af

af

Nina Eriksen

d. 18. aug. 2014


Jyllands-posten

d. 22. juli 2014

af

af

Lone Nørgaard

d. 22. juli 2014


Dansk pædagogisk tidsskrift

2015, nr. 1

af

af

Siggi Kaldan

2015, nr. 1