Gå til indholdBøger / faglitteratur / biografier

Løgstrup, Heidegger og nazismen : biografier, diskussioner, erindringer, polemikker og anekdoter


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

356 sider: ill.

Udgivet

2016

Ophav

Hans Hauge(forfatter)

Per Lykke(redaktør)
Genre og formbiografier
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Biografisk undersøgelse af Martin Heideggers og K.E. Løgstrups filosofi for at se om de var inficeret af nazisme, med ikke-kronologisk ordnede nedslag til forskellige steder i Mellemeuropa og Danmark hvor de to har opholdt sig


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2016

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 18. nov. 2016

Biografisk undersøgelse af Heideggers og Løgstrups filosofi for at se om de var inficeret af nazisme. For filosofiinteresserede.

Hans Hauge er dr. phil. og angiver at bogens målgruppen er kendere af Løgstrup og Heideggers forfatterskaber, hvilket er dækkende. Bogen består af over et halvt hundrede ikke-kronologisk ordnede nedslag (1914-2016) til forskellige steder i Mellemeuropa og Danmark, hvor de to opholdt sig. Hauge efterforsker andre filosoffer, kendte som ukendte som har mødt og/eller har kendskab til Heidegger, bl.a Hannah Arendt, Frankfurterskolen og familie til Heidegger og Løgstrup. Desuden enkelte betragtninger over datidens forhold. Konklusionen er at Heideggers filosofi ikke var nazistisk, men muligvis antisemitisk.

Bogen er som en slags detektivroman, hvor Hauge søger alle mulige spor til at be- eller afkræfte anklagerne om nazisme. Bogen er let læst og kan bruges som et supplement til de to filosoffers egne værker. Bogen kræver et kendskab til såvel de tos filosofiske tanker som til andres. Den er skrevet i en causerende stil.

Bogen er et biografisk supplement til den halve snes introduktioner, der er skrevet såvel om Heidegger som om Løgstrup, bl.a. Heidegger og jødernesom er mere vidtgående end Hauge, hvad angår nazistiske træk.


Kristeligt dagblad

d. 3. dec. 2016

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 3. dec. 2016


Berlingske tidende

d. 5. dec. 2016

af

af

Bent Blüdnikow

d. 5. dec. 2016


Politiken

d. 16. dec. 2016

af

af

Peter Wivel

d. 16. dec. 2016


Information

d. 31. dec. 2016

af

af

Søren Gosvig Olesen

d. 31. dec. 2016


Weekendavisen

d. 3. feb. 2017

af

af

Joakim Jakobsen

d. 3. feb. 2017Informationer og udgaver

2016

Bog

Hans Hauge

Multivers, 1. udgave