Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Løgnerens hus : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

316 sider

Udgivet

2016

Genre og formroman
Originaludgave

2016


Beskrivelse


Ægtemand, far og morfar, Kristian, er død af cancer og har efterladt 3 generationer af kvinder i krise. Nu skal de 3 tilbringe en uge i sommerhus, men den lille familie har konflikter om alt og sommerhusidyllen har svært ved at indfinde sig


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2016

af

af

Christine Christensen

d. 7. nov. 2016

Er der en grænse for hvor meget, man kan tilgive for familiens skyld? Hvor mange svigt kan en familie favne? Lettilgængelig roman med et bredt, men fortrinsvis, kvindeligt publikum og læsekredse.

Forfatterens debutroman, der vandt Politikens Romanpris 2016, handler om 3 generationer af kvinder, Karen, Louise og Ida, et sommerhus, en hund og en helvedes masse løgne og fortielser. Ægtemand, far og morfar, Kristian, er død af cancer og har efterladt en familie i krise, et ukendt sommerhus og et ønske om at mor og datter tilbringer noget tid sammen. Kristian forlod sin familie, da Louise var 9 år gammel, et svigt hun aldrig har tilgivet ham, ligeså lidt som hun har tilgivet mor Karen, at hun tog imod ham med åbne arme efter 20 års fravær. Med i sommerhus har Louise Ida på 18, kæresten, Michael og hans søn Magnus. Den lille familie har egne problemer at slås med og sommerhusidyllen har forbasket svært ved at indfinde sig. Vil det lykkes dem at lægge fortiden bag sig, eller er der flere skelletter, der skal finde deres rette plads i skabet?.

Letlæseligt hverdagsddrama med et troværdigt persongalleri og et fint, levende sprog. Det er fortællingen om hvordan løgne og hemmeligheder kan splitte en familie ad, men også om hvordan omsorg og nærvær kan hele sårene og give nyt håb.

Minder om Familien Tides hemmelighederMin mands hemmelighed


og Min mands hemmelighed hvor gamle løgne også truer en families eksistensMinder om Familien Tides hemmeligheder og hvor gamle løgne også truer en families eksistens.


Litteratursiden.dk [online]

d. 2. jan. 2017

af

af

Anne Juul Andersen

d. 2. jan. 2017


Politiken

d. 11. nov. 2016

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 11. nov. 2016


Weekendavisen

d. 27. jan. 2017

af

af

Lars Bukdahl

d. 27. jan. 2017Informationer og udgaver

2016

Bog

Katrine Nørregaard (f. 1994)

Politiken, 1. udgave

2016

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Stine Prætorius

Politiken

2016

E-bog

Katrine Nørregaard (f. 1994)

Politiken, 1. E-bogs-udgave

2017

Lydbog (online)

indlæser: Stine Prætorius

Nota

2016

Lydbog (online)

indlæser: Stine Prætorius

Politiken

2017

Punktskrift

Katrine Nørregaard (f. 1994)

Nota