Gå til indholdLøgløse dage : familiemad for børn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

166 sider: ill. i farver

Udgivet

2008

Originaludgave

2008


Beskrivelse


Kogebog med børnevenlige og sunde retter, der ikke indeholder løg eller kogte grønsager


Anmeldelser (1)


1. jan. 1970

Til børnefamilier med halvstore børn fra 9 år. Måske kan de lokkes til at smage på nogle af retterne i denne bog der i nogen grad er tilpasset børns smagsløg.

Forfatteren har tidligere udgivet Min datter har to maver, 2006. Hun ynder åbenbart kryptiske titler, men trods titlen indgår der faktisk løg i flere retter, ganske vist ofte rødløg som angiveligt har en finere løgsmag end andre løg. Ideerne til opskrifterne udspringer af forfatterens erfaringer med madlavning i en børnefamilie. Hun indleder med sine tanker om mad og børn, løg versus andre krydderier og kogte eller rå grøntsager. Herpå følger opskriftdelen der er traditionelt opdelt i pizza- og pastaretter, diverse kødretter, fisk, salat og grøntsager og lidt til den søde tand. Opskrifterne på bogens højresider bliver ofte indledt med et lille causeri om den pågældende ret, herefter kommer ingredienslisten, sat med grønt, og selve opskriften. Det hele er lidt uoverskueligt pga. den fyldige tekst. Et farvefoto præsenterer det færdige resultat på venstresiderne.

I de seneste år er der udkommet en strøm af kogebøger for børn og børnefamilier. Forfattere som Katrine Klinken og Camilla Plum er fortsat "guruerne" på området med markante holdninger til råvarer og ernæring, men derfor kan der godt hentes inspiration andre steder.

En noget privat kogebog der i høj grad er baseret på madtraditionerne i forfatterens familie. Flere opskrifter er langt fra børnevenlige, men en ny kogebog giver naturligvis altid nye ideer.

Lektørudtalelse

Af

Ulla Møller


Informationer og udgaver

Bog

2008