Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Løftet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

462 sider

Udgivet

2017

Ophav
Genre og formroman, historiske romaner
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Kanonér Tobias Rens fra Tøjhuset i København kommer i krig i 1657 da svenskerne invaderer. Samtidig er hans kæreste Frida i fare tilbage i København


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2017

af

af

Iben Jakobsen

d. 3. okt. 2017

Kaptajn Tobias Rens er tilbage - denne gang i det Herrens år 1657, hvor den første Carl-Gustav krig bryder ud. For læsere af historisk fiktion og fans af DRs "Historien om Danmark".

Anden bog om Tobias Rens. Mens landet er på vej i krig mod svensken, raserer en sindssyg morder gaderne i København. Kanonér Tobias Rens må forlade sin kæreste Frida, da han sammen med Frederik IIIs tropper skal drage i krig i Jylland. Eventyret bliver undervejs til et mareridt, og Tobias må slås for livet for at vende tilbage - kun for at finde, at i København er intet, som han forlod det. En tredje bog er planlagt til udgivelse i 2018.

Hvor den første bog Kongens brevbeskriver tiden op til enevældens indførelse i 1660, er "Løftet" en krigsbog, der gennem Tobias Rens i 1657 tager læseren med gennem belejringen af København, stormen af Frederiksodde (Fredericia) og befæstningen af Nakskov m.m. Historien er undervejs lidt tung, og særlig dialogen halter til tider lidt, men plottet er både fængende og spændende, og man kan føle historiens vingesus. Bogen indeholder alt fra en krimigåde til historiske slag og en tragisk kærlighedsfortælling.

Vil man lære mere om krigen i 1600-tallet findes fx Renæssancens befæstede byerBroderstrid


Tro, håb og nederlag


Forræderen


og Broderstrid, samt romanerne Tro, håb og nederlag og ForræderenVil man lære mere om krigen i 1600-tallet findes fx Renæssancens befæstede byer og , samt romanerne Tro, håb og nederlag og ForræderenVil man lære mere om krigen i 1600-tallet findes fx Renæssancens befæstede byer og Broderstrid, samt romanerne og ForræderenVil man lære mere om krigen i 1600-tallet findes fx Renæssancens befæstede byer og Broderstrid, samt romanerne Tro, håb og nederlag og .Informationer og udgaver

2017

Bog

Martin Davidsen (f. 1968)

Klim, 1. udgave

2017

Ebog

Martin Davidsen (f. 1968)

Klim, 1. elektroniske udgave

2023

Lydbog (net)

indlæser: Thomas Leth Rasmussen

Superlux

2021

Lydbog (net)

indlæser: Thomas Leth Rasmussen

Nota

2018

Lydbog (net)

indlæser: Thomas Leth Rasmussen

Klim

2018

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Thomas Leth Rasmussen

Klim

2018

Lydbog (cd)

indlæser: Thomas Leth Rasmussen

Klim