Gå til indholdBøger / faglitteratur

Løb som eliten : bliv hurtigere på 5 km, 10 km, halvmaraton og maraton med Hechmann-metoden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

212 sider

Udgivet

2015

Ophav

Claus Hechmann(forfatter)

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2015

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 24. apr. 2015

En bog for løbere, som seriøst ønsker at arbejde på at blive hurtigere på alle distancer fra 5 km til marathon.

Claus Hechmann er tidligere landsholdsløber og i dag ansat som elitetræner i Sparta. Hans træningsfilosofi går på, at man skal løbe lange, langsomme ture for at forbedre udholdenheden frem for de hurtige korte ture, som forbedrer konditionen, og at man ikke skal træne hårdt hele tiden. Træningsprincipper, som var gængse i Danmark i 70'erne og blev promoveret af Arthur L. Lydiard. Claus Hechmann fortæller om fysiologien bag løb, lidt om hvordan man optimerer sin udholdenhed, biomotoren - muskler og centralnervesystemet, og der er forslag til øvelser som forbedrer koordinationen og styrken. Bogen afsluttes med en række meget konkrete træningsprogrammer med grundtræning og specifik træning, fra 5 km til marathon.

For den seriøse løber- både eliteløberen og den lidt erfarne motionist - er det en meget brugbar bog, som er til at forstå. Claus Hechmann opererer med 9 træningszoner, og selv om man ikke har adgang til samme avanceret måleudstyr som eliten, er der en beskrivelse af hvordan man selv finder sin træningszone. Bogen kan også anvendes af trænere, som går ind for træningsprincipperne om udholdenhedstræning.

Nærmest sammenlignelige bog blandt de mange løbebøger er LøbeskolenLøb med Lydiard


og så klassikeren Løb med LydiardNærmest sammenlignelige bog blandt de mange løbebøger er Løbeskolen og så klassikeren .Informationer og udgaver

2015

Bog

Claus Hechmann

Gyldendal, 1. udgave

2015

E-bog

Claus Hechmann

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2018

Lydbog (online)

indlæser: Kasper Hjort

Nota

2017

Punktskrift

Claus Hechmann

Nota