Gå til indholdLobbyisme i organisationer : mod en professionel og legitim praksis


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

186 sider: ill.

Udgivet

2012

Originaludgave

2012


Beskrivelse


Om hvordan virksomheder og andre organisationer kan professionalisere og udvikle værktøjer til konkrete lobbystrategier. Der argumenteres for at det er nødvendigt for organisationer at have en lobbystrategi for at konkurrere, og at lobbyismen i videre forstand tænkes ind i virskomhedens organisation


Anmeldelser (3)


11. jun. 2012

For store virksomheder, spindoktorer og alle med interesse for politisk kommunikation. Vil desuden have relevans på mange videregående uddannelser, der beskæftiger sig med politik, forvaltning, kommunikation og overordnede økonomiske forhold.

Forfatteren har i en tidligere bog beskæftiget sig med emnet. Her er det en forlængelse af hans bog fra 2007. Lobbyisme er en uhyre kompleks disciplin, som det umiddelbart kan være svært at måle effekten af. Det er imidlertid blevet et anerkendt og legitimt fag såvel nationalt som internationalt. Forfatterens ærinde er at arbejde for en professionalisering af udøvelsen af arbejdet. Efter at have givet et historisk rids, tegner MCE forskellige modeller for lobbyisme og sætter det ind i en organisationsteoretisk sammenhæng. Han giver nogle konkrete værktøjer til, hvordan virksomheden eller organisationen kan opbygge og strukturere deres lobby-arbejde i en verden, hvor magt og interessevaretagelse er i voldsom forandring.

Udover forfatterens egen Public affairs : lobbyisme i praksis, 2007, har Tinggard Svendsen også beskæftiget sig med emnet fra en kritisk vinkel i Lobbyisme i EU, 2008.

Bog om, hvordan lobbyisme-arbejdet kan gribes an og struktureres i store virksomheder og organisationer.

Lektørudtalelse

Af

Jytte Bræmer

DJØF-bladet

Af

Mads Reinholdt

Årg. 36, nr. 18 (2012)

Arbejdsmiljø

Af

Niels Erik Karkov

Årg. 28 nr. 8 (2012)


Informationer og udgaver

Bog

2012

Ebog

2012