Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Livtag med livet : en håndsrækning til kronisk syge og deres pårørende


Beskrivelse


Gennem syv patienthistorier, gode råd til pårørende og kapitler om årsager til kronisk sygdom, usynlige lidelser, kriser, tro, behandlingsløsninger m.m. fortæller forfatteren, hvordan man kan komme videre og lette sit liv - få et godt liv - trods sygdommen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. jan. 2010

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 13. jan. 2010

Bogen henvender sig til de mange med kroniske sygdomme og deres pårørende.

Kroniske sygdomme er meget forskellige, men mange har en række problemer til fælles, som fx træthed, smerter, koncentrationsbesvær, angst og depression. Forfatteren har tidligere skrevet bøger om bl.a. fibromyalgi. Hun har selv i mere end 25 år lidt af depressioner og kroniske smerter. Med varme og indsigt formidler hun sine erfaringer i, hvordan det er muligt at få et meningsfyldt liv på trods af de begrænsninger, sygdommen sætter. Problematikken belyses yderligere af en række sygehistorier. Hun inspirerer den kronisk syge til at komme ud over den passive patientrolle og generobre kontrollen over sit liv, og de pårørende bliver godt klædt på til at hjælpe den kronisk syge. Både det jordnære og praktiske og de åndelige værdier berøres, og endelig henvises til en lang række nyttige adresser.

Bogen er et udmærket og overkommeligt supplement til den øvrige litteratur om emnet, hvor den mest omfattende bog er Patientuddannelse - lær at leve med kronisk sygdom, 2007.

En bredt anvendelig, velskrevet bog, hvis livskloge råd på overkommelig vis kommer godt rundt om mange aspekter af kronisk sygdom. Uden at nedtone sygdommens alvor giver bogen den kronisk syge inspiration til at tage livet op til revision og finde frem til de skjulte, indre ressourcer.