Bøger / faglitteratur

Livsstrategier : gør det, der virker, gør det, der er væsentligt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
265 sider
Udgivet
2003
Ophav

Beskrivelse


Forfatteren, kendt som Dr. Phil, beskriver ti "livslove", d.v.s. træk der er fundamentale for ethvert menneske og som styrer vores handlinger, og viser hvordan indsigt i disse love kan omsættes til handling og resultater i det praktiske liv.

Indhold

Se virkeligheden i øjnene ; Enten forstår du det, eller også gør du ikke ; Du skaber dine egne oplevelser ; Vi gør det der virker ; Du kan ikke ændre det du ikke vedkender dig ; Livet belønner handling ; Der er ingen virkelighed, kun din forestillingsverden ; Livet skal styres, ikke kureres ; Vi lærer andre mennesker hvordan de skal behandle os ; Der er styrke at hente i tilgivelse ; Du må sætte navn på det for at kunne gøre krav på det ; På rundtur i dit liv ; Syvtrinsstrategien ; Find din egen opskrift


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 1999

af

af

Claus Bundgaard

d. 8. nov. 1999

"Grib dagen" hedder et kendt citat, og skulle man lave et tilsvarende motto for denne bog med hverdagspsykologiske råd om bedre livskvalitet kunne det være "Angrib dagen". Forfatteren ser verden som en kampplads, hvor "en masse køtere er ude efter det samme kødben". Det er derfor vigtigt med en strategi, som ikke overlader noget til tilfældighederne, og hertil formulerer McGraw 10 livslove, som skal hjælpe til med at indkredse og præcisere de krav, man har til livet. Bogen indledes med en case, hvor forfatteren har været med til at føre forsvaret for talkshowværtinden Oprah Winfrey mod en anklage for uvederhæftighed rejst af de amerikanske oksekødsproducenter. I det næsegrusbeundrende referat, hvor Winfrey omtales som en af denne planets mest indflydelsesrige kvinder, fremhæves det, at først da hun ændrede strategi og gik til angreb i stedet for at forsvare sig, vandt hun retssagen. Bortset fra dette eksempel, som der ofte vendes tilbage til i teksten, benytter forfatteren sig af en referenceramme, der set fra mit synspunkt må betegnes som ekstrem. Sammenholdt med en noget vaklende oversættelse tror jeg, de fleste danskere vil opleve bogen som en rapport fra et benhårdt konkurrencepræget amerikansk samfund, som de har svært ved at identificere sig med.