Bøger / faglitteratur

Livskunsten : filosofien om at vågne op til livet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
226 sider
Udgivet
2018
Ophav

Beskrivelse


En rejse i den østlige og vestlige filosofis, litteraturens og religioners udsagn om søvngængerliv, angsten for døden, og bud på at leve et åndeligt og meningsfuldt liv.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2018

af

af

Grethe Lorentzen

d. 8. juni 2018

Filosofiens, litteraturens og religioners tanker om søvngængerliv, samt bud på at vågne op til en højere åndelig eksistens. Til spirituelt og filosofisk interesserede, samt studerende.

Mange af os lever et åndeligt og eksistentielt søvngængerliv, mener Anders Dræby, som tager læseren med på en rejse i den østlige og vestlige filosofis, litteraturens og religioners udsagn om søvngængerliv, angsten for døden, og bud på at leve et åndeligt og meningsfuldt liv. Undervejs citerer og fortolker AD de store filosofiske tænkere, religiøse skrifter og den klassiske litteratur igennem tiden. Bogen slutter med betragtninger om vores teknologiske livssyn og litteraturlister. AD er bl.a. ph.d. i eksistentiel terapi og cand. mag. i idehistorie og filosofi.

Bogen, som er blevet til efter ADs egen opvågning fra et søvngængerliv, er både velskrevet og vel disponeret, tankevækkende og letlæst. Spirituelt søgende vil nok interessere sig mest for ADs fortolkninger af filosofiens og religionernes bud på et meningsfuldt liv, mens de mange spændende fortolkninger af litteraturen vil tiltrække litterære læsere og sandsynligvis studerende. Et originalt værk med et "personligt touch".

AD har bl.a. også skrevet Psykoterapi og eksistentiel fænomenologiDet svære livStåsteder og Det svære liv om lidelsen i den moderne kultur. I Ståsteder anviser Svend Brinkmann 10 filosofiske ståsteder for et meningsfuldt livAD har bl.a. også skrevet Psykoterapi og eksistentiel fænomenologi og om lidelsen i den moderne kultur. I Ståsteder anviser Svend Brinkmann 10 filosofiske ståsteder for et meningsfuldt livAD har bl.a. også skrevet Psykoterapi og eksistentiel fænomenologi og Det svære liv om lidelsen i den moderne kultur. I anviser Svend Brinkmann 10 filosofiske ståsteder for et meningsfuldt liv.


Kristeligt dagblad

d. 7. juli 2018

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 7. juli 2018


Kristeligt dagblad

d. 6. okt. 2018

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 6. okt. 2018


Filosofi

2019, nr. 1

af

af

Mads Rangvid (f. 1974)

2019, nr. 1


Logos

2019, nr. 2

af

af

Hans Gregersen (f. 1958)

2019, nr. 2