Gå til indholdLivskunsten : filosofien om at vågne op til livet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

226 sider

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Beskrivelse


En rejse i den østlige og vestlige filosofis, litteraturens og religioners udsagn om søvngængerliv, angsten for døden, og bud på at leve et åndeligt og meningsfuldt liv


Anmeldelser (6)


8. jun. 2018

Filosofiens, litteraturens og religioners tanker om søvngængerliv, samt bud på at vågne op til en højere åndelig eksistens. Til spirituelt og filosofisk interesserede, samt studerende.

Mange af os lever et åndeligt og eksistentielt søvngængerliv, mener Anders Dræby, som tager læseren med på en rejse i den østlige og vestlige filosofis, litteraturens og religioners udsagn om søvngængerliv, angsten for døden, og bud på at leve et åndeligt og meningsfuldt liv. Undervejs citerer og fortolker AD de store filosofiske tænkere, religiøse skrifter og den klassiske litteratur igennem tiden. Bogen slutter med betragtninger om vores teknologiske livssyn og litteraturlister. AD er bl.a. ph.d. i eksistentiel terapi og cand. mag. i idehistorie og filosofi.

Bogen, som er blevet til efter ADs egen opvågning fra et søvngængerliv, er både velskrevet og vel disponeret, tankevækkende og letlæst. Spirituelt søgende vil nok interessere sig mest for ADs fortolkninger af filosofiens og religionernes bud på et meningsfuldt liv, mens de mange spændende fortolkninger af litteraturen vil tiltrække litterære læsere og sandsynligvis studerende. Et originalt værk med et "personligt touch".

AD har bl.a. også skrevet Psykoterapi og eksistentiel fænomenologi


Det svære liv


Ståsteder


og Det svære liv om lidelsen i den moderne kultur. I Ståsteder anviser Svend Brinkmann 10 filosofiske ståsteder for et meningsfuldt livAD har bl.a. også skrevet Psykoterapi og eksistentiel fænomenologi og om lidelsen i den moderne kultur. I Ståsteder anviser Svend Brinkmann 10 filosofiske ståsteder for et meningsfuldt livAD har bl.a. også skrevet Psykoterapi og eksistentiel fænomenologi og Det svære liv om lidelsen i den moderne kultur. I anviser Svend Brinkmann 10 filosofiske ståsteder for et meningsfuldt livAD har bl.a. også skrevet Psykoterapi og eksistentiel fænomenologi og Det svære liv om lidelsen i den moderne kultur. I Ståsteder anviser Svend Brinkmann 10 filosofiske ståsteder for et meningsfuldt liv.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen

P [online]

Af

Michelle Angelica Lind Kaptain

2018-08-16

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 7. jul. 2018

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 6. okt. 2018

Filosofi

Af

Mads Rangvid (f. 1974)

2019, nr. 1

Logos

Af

Hans Gregersen (f. 1958)

2019, nr. 2


Informationer og udgaver

Ebog

2022

Bog

2018

Lydbog (net)

2018

Punktskrift

2018