Bøger / faglitteratur

Livsglad med Kierkegaard - på trods af kræft, depression og døden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
216 sider
Udgivet
2018
Ophav

Beskrivelse


Om at forstå og efterleve Søren Kierkegaards kristendomsfortolkning og livsfilosofi i hverdagslivet, og dermed komme lettere igennem livskriser og sygdomme.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2018

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 1. okt. 2018

Kristen udgivelse om at finde livsglæden via Kierkegaards kristendomsforståelse, også selv om man er ramt af depression, kræft eller døden. For kristne, voksne læsere.

Om at elske Gud og næsten og om den livsglæde Kierkegaard, ifølge forfatteren, formidler. Bogen er bygget op essays i fem kapitler med en opfordring til efter hvert kapitel at holde en pause og reflektere over "Hvordan bliver jeg kristen?". Bogens tematik er, at man trods kræft, depression og død kan vælge den Kierkegaarske kristelige livsglæde. Der indgår mange personlige eksempler fra eget kræftforløb og perspektivering til Scorseses film "Silence".

Udgivelsen henvender sig specifikt til kristne læsere både i tematik og sprog. Citat fra indledningen: "Denne bog handler om dit forhold til Gud, vor Herre Jesus Kristus". Forfatteren skriver selv, at han taler med store radikale bogstaver, og det er en god karakteristik af bogen. Han skriver fx, at man ikke har det skidt pga. kræft, men fordi man har tilladt sig selv at blive skilt fra Gud. Forfatteren bruger metaforer om Gudsforholdet fx at gå på Guds bare mave. Disse billeder og den strenge dogmatik er vanskeligt at følge for den uindviede, men forfatterens dedikation brænder igennem.

Med dette værk går man direkte til kilden: Indøvelse i kristendomDen helbredende sygdom. Den helbredende sygdom tager også fat på Kierkegaards forfatterskab i forhold til sygdomMed dette værk går man direkte til kilden: Indøvelse i kristendom. tager også fat på Kierkegaards forfatterskab i forhold til sygdom.


Kristeligt dagblad

d. 30. jan. 2019

af

af

Doris Ottesen

d. 30. jan. 2019