Gå til indholdLivgivende samtaler og relationer : håndbog i systemisk anerkendende samtaletræning


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

191 sider: ill.

Udgivet

2010

Originaludgave

2010


Anmeldelser (5)


5. okt. 2010

Bogen henvender sig til dem, der er interesseret i en håndbog i samtaletræning på et systemisk og anerkendende grundlag. Den kan bruges af organisationer, teams og også af enkeltpersoner.

Bogen handler om, hvordan man kan tale sammen på en god respektfuld måde på arbejdspladsen til gavn for organisationen eller for en selv. Den kan læses som en opslagsbog fyldt med praktiske værktøjer, som kan give inspiration til nye faglige vinkler på dagligdagens udfordringer. Bogen introducerer begrebet systemisk tænkning, som bygger på en konstruktivistisk tankegang til udvikling af relationer og adfærd. Herefter introduceres den anerkendende tilgang, som ser mennesker, systemer og relationer som skatkamre fuld af værdi og liv. Ligeledes kommer bogen ind på det narrative perspektiv, som handler om at fortælle organisationens gode historier. Anden del af bogen er en værktøjskasse til at bruge ovenstående teoretiske tilgange med "simple" råd om at melde klart ud, have disciplin, nærvær, og arbejde med hvordan vi møder hinanden i arbejdslivet ud fra forskellige niveauer.

Det er svært at finde en enkelt bog der ligner, da der er mange inden for emnet, men Narrativ coaching - en ny fortælling : individuelt og i team, 2010 er et bud.

En god bog. Det er håndbog om livgivende samtaler på arbejdspladsen ud fra de systemiske og anerkendende principper. Det er en praktisk bog, med rigtig gode værktøjer. Bogen har en flot forside og er indbydende at læse i.

Lektørudtalelse

Af

Mette Fersum

Danske kommuner

Af

Frode Boye Andersen

Årg. 42, nr. 9 (2011)

Danske kommuner

Af

Frode Boye Andersen

Årg. 42, nr. 16 (2011)

Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Af

Anne Berry

Årg. 48, nr. 2 (2011)

Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Af

Anne Berry

Årg. 48, nr. 2 (2011)


Informationer og udgaver

Bog

2010