Gå til indholdLivets medicin


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

184 sider

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Anmeldelser (1)


6. okt. 2017

Lidelse er kompleks, multifaktoriel og individuel. Det samme bør gælde håndteringen. Bogen er en opfordring til et mere holistisk syn på menneskets sygdomme og er fortrinsvis til læsere, der er lidt skeptiske i forhold til traditionel medicin.

Mette Mouritsen er læge, psykoterapeut og mindfulnessinstruktør. I 2010 har hun et spirituelt gennembrud, som fører til en tvangsindlæggelse på psykiatrisk afdeling. Omgivelserne kan hverken forstå eller forholde sig til det, der sker. Det leder til bogens fokus på mennesket som ikke bare krop men også psyke og bevidsthed. Hvor den traditionelle medicin fokuserer på symptombehandling, taler MM for, at fysiske symptomer ofte er kroppens reaktion på en psykisk smerte. I stedet for udelukkende at udskrive syredæmpende medicin til maveonder, bør man samtidig sørge for at hjælpe patienten med at identificere, hvad kan ligge til grund for symptomet. Det er en personlig beretning med eksempler fra MM's praksis.

At se kroppens symptomer som reaktioner på menneskets psykiske tilstand åbner op for en ny måde at se sygdom og helbredelse på. Bogen er let at gå til. Flere mindre grammatiske fejl i teksten forstyrrer læsningen en anelse.

Den stormfulde søgen efter sjælen


Komplementær og alternativ behandling


uddyber, hvad der sker, når mennesket får spirituelle gennembrud. Læsere der gerne vil vide mere om folkemedicin og lægevidenskab, kan læse mere i Komplementær og alternativ behandlingDen stormfulde søgen efter sjælen uddyber, hvad der sker, når mennesket får spirituelle gennembrud. Læsere der gerne vil vide mere om folkemedicin og lægevidenskab, kan læse mere i Den stormfulde søgen efter sjælen uddyber, hvad der sker, når mennesket får spirituelle gennembrud. Læsere der gerne vil vide mere om folkemedicin og lægevidenskab, kan læse mere i Komplementær og alternativ behandling.

Lektørudtalelse

Af

Christina Andersen


Informationer og udgaver

Bog

2017