Gå til indholdBøger / faglitteratur

Livet på klostret : Cistercienserne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

47 sider: ill. i farver

Udgivet

2017

Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Beskriver klosterlivet hos Cistercienserordenen i Danmark i middelalderen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2018

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 14. mar. 2018

Bog der fortæller om klosterlivet hos Cistercienserordenen. For dem der ynder at læse om livet i Danmark i middelalderen.

Cistercienserne blev grundlagt som klosterorden i 1119 og blev nedlagt i 1536 som følge af Reformationen. Nærværende bog beretter om denne klosterorden, hvordan den blev organiseret og dens liv i Danmark. I kapitlet "Klostersamfundet", fortælles om klosterets beboere og hvad deres funktioner var. Dernæst følger et kapitel hvor klosterets regler gennemgås, blandt andet Fattigdomsreglen, der påbød at ingen måtte eje noget. Dernæst følger kapitlet "Bed og arbejd - Ora et Labora", hvor man hører om munkenes strenge liv med bønner mange gange om dagen og det hårde fysiske arbejde, der primært var landbrug. Bogproduktion var også et arbejde de udførte. Et af de sidste kapitler omhandler de daglige personlige behov. Bogen rundes af med at fortælle om nedlæggelsen af ordenen.

God bog, der kort og præcist fortæller om, hvordan det var at leve på Cistercienser-klostrene i middelalderen. Bogen er letlæst og i bogen er der mange fine billeder, der illustrerer bogens fortælling. Vil egne sig godt til opgaveskrivning.

En anden bog der omhandler livet på et kloster er Gyldendals bog om danske klostre, der dog er mere omfattende og omhandler klosterlivet mere generelt, end nærværende bog.Informationer og udgaver

2017

Bog

Lene Mollerup

Museum Skanderborg