Bøger / faglitteratur / fotografier

Livet på kanten - om mangrover, koralrev og lokale folk
Life on the edge - mangroves, coral reves and local people (flere sprog)


Beskrivelse


Fotografisk billedværk om livet i og omkring mangroveskove med konkrete eksempler på de konsekvenser den intensive brug af jordens ressourcer kan have.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. dec. 2009

af

af

Rikke Bruun

d. 1. dec. 2009

Bogen henvender sig til læsere, der interesserer sig for bæredygtighed og klimaforandringer. Bogen kan også bruges i undervisningssammenhæng af folkeskolens ældste klasser og de gymnasiale uddannelser.

Bogens emne er bæredygtighed illustreret igennem mangrove-træer, som vokser i tidevandszonen langs de tropiske kyster. Mangrovetræer kan tåle at have rødderne i saltvand ved højvande og at være tørlagte ved lavvande. Udover at have stor betydning for kystsikringen i forbindelse med tsunamier og orkaner, er mangroveskovene hjemsted for mange dyrearter og millioner af mennesker. Bogen illustrerer også, hvilke konsekvenser det har, at mangroveskove er blevet ryddet i jagten på profit. Bogen er inddelt i to dele, hvor første del er 6 siders tekst i to spalter på dansk og engelsk med generel information om mangroveskove, koralrev og de mennesker, der lever i disse områder. Den anden del består af helsides fotos samt korte billedtekster, som mere konkret illustrerer livet i og omkring mangroveskove og koralrev. Bogen er flot illustreret med fotos fra forskellige lokaliteter rundt om i verden. Forfatteren er fotograf og har sammen med sin kone journalist Ulla Lund besøgt, fotograferet og skrevet om mangroveskove igennem de sidste 5 år.

Der er ikke tidligere udkommet en sådan ikke-videnskabelig bog om mangroveskove.

Bogen giver et rigtig godt indblik i livet i og omkring mangroveskove, og den giver konkrete eksempler på de konsekvenser, vores intensive brug af jordens ressourcer kan have.