Bøger / faglitteratur

Livet efter stress : udvikling og muligheder


Beskrivelse


Har man været ramt af stress betyder det ofte efterfølgende forandringer med hensyn til kompetencer, vaner, prioriteringer og livssyn, hvilket kan medføre nye udviklingsmuligheder og positive livsændringer. Stressoplevelsen kan udnyttes konstruktivt til at få et bedre liv fremover - uden tilbagefald.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2009

af

af

Jette Landberg

d. 15. okt. 2009

Bogen henvender sig især til dem, der har haft stress og nu er på vej tilbage på arbejdsmarkedet og derfor har behov for at vide, hvordan man bedst forholder sig for at undgå et nyt sammenbrud. Også for alle andre inkl. ledere, der måske en dag selv står i samme situation eller har kolleger, medarbejdere eller familie, der gør det.

Psykolog Pernille Rasmussen har mange års erfaring med behandling af stress. I denne bog fokuserer hun på den positive personlige udvikling, der kan være følgen af stress, hvis man vel at mærke tager stressen alvorligt og forstår at værne om sig selv. Vi får en relativ kort forklaring på, hvad stress er, tegnene på det osv., og hvad der virker på stress. Derpå følger bogens største del, der handler om livet efter stress. Noget af det vanskeligste er at kunne vise egenomsorg og sætte grænser, selvom det kan være svært for omgivelserne at forstå, såvel familie som kolleger. Der er en række case-stories, hvor folk, der har haft stress, fortæller hvordan de har lagt deres liv om, og en række stresseksperter kommer med gode råd, bl.a. Bo Netterstrøm og Thomas Milsted.

Der er kommet mange bøger om stress bl.a. af Thomas Milsted, der senest har skrevet Stressfri gennem krisen, 2009. Denne skal fremhæves for sin enkle tilgang til emnet og vægten på tiden, efter man er blevet rask igen.

En letlæst og brugbar bog, der skiller sig ud i mængden af stressbøger ved primært at fokusere på tiden efter stress. God at læse også for kolleger og familie til tidligere stressramte.


Arbejdsmiljø

Årg. 26 nr. 4 (2010)

af

af

Niels Erik Karkov, Tina Løvbom Petersen

Årg. 26 nr. 4 (2010)