Bøger / faglitteratur

Livet efter døden - i de store verdensreligioner


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Præsentation af forestillingerne om livet efter døden i henholdsvis jødedom, kristendom, islam, hinduisme og buddhisme samt fra den senmoderne religiøsitet og ateismen. Med citater fra de centrale tekster.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Hans Michelsen

2007

Intet er vissere end døden og intet uvissere end dødens time. Mennesket søger og har brug for en forklaring på det uforklarlige eller på det som videnskaben ikke kan sige noget om. Derfor tyr i hvert fald 50% af den danske befolkning til religionen, når det gælder en mulig forklaring på livet efter døden. Denne antologi stammer fra forelæsninger på Folkeuniversitetet og er hermed formidling af universitetsforskning..

Bogen præsenterer forestillinger om livet efter døden i jødedom, kristendom, islam, hinduisme og buddhisme samt fra den senmoderne religiøsitet og ateismen. De forskellige opfattelser trækkes klart op inden for hver religion og dokumenteres med citater fra de centrale tekster. Den religiøse forestillingskraft har haft frit spillerum til at skabe en rigdom af mytiske billeder, som mennesker er stærkt optaget af. Forfatterne er religionshistorikere og teologer fra Syddansk Universitetscenter, Aarhus og Københavns Universiteter..

Denne sammenstilling ses ikke tidligere foretaget og oplysninger om de store religioners forhold til livet efter døden, må søges i fremstillinger og centrale tekster i de enkelte verdensreligioner..

Det er en spændende og interessant gennemgang af verdensreligionernes opfattelse af livet efter døden. Det må understreges, at bogen ikke er en brugsbog om døden og livet derefter, men et vellykket forsøg på at sammenligne de store religioners tekstmæssige forhold til døden. Det er et fascinerende billede, der tegnes af noget, som ingen kan vide noget om, men som af naturlige grunde optager mennesket meget. Bogen vinder ved genlæsning eller evt. brugt i studiekredse eller som indgang til læsning af verdensreligionernes egne skrifter.


Jordens folk

Årg. 42, nr. 1 (2007)

af

af

Rasmus Kudahl Kaae Munch

Årg. 42, nr. 1 (2007)


Præsteforeningens blad

Årg. 97, nr. 12 (2007)

af

af

Ulla Morre Bidstrup

Årg. 97, nr. 12 (2007)


Økumenisk tid

Årg. 6, nr. 1 (2007)

af

af

Bo Nake

Årg. 6, nr. 1 (2007)


Chaos

Nr. 47 (2007)

af

af

Peter K. Westergaard

Nr. 47 (2007)



Informationer og udgaver