Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Liv og død : en retsmediciner ser alt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

202 sider: ill.

Udgivet

2019

Ophav

Marianne Hansen Glem(illustrator)
Genre og formerindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Med udgangspunkt i 11 cases bliver ofrenes historier beskrevet ud fra alle de mange informationer, som en retsmediciner får i forbindelsen med jagten på en dødsårsag. Udover de beskrevne cases fortæller forfatteren om sin egen erfaring med kollegaer og læremestre


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2019

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 4. mar. 2019

Døden har altid en årsag og det er ofte op til retsmedicineren at finde frem til den. For interesserede i virkelighedens kriminalgåder og krimifans.

Retsmediciner og professor emeritus Jørgen Lange Thomsen har skrevet endnu en bog om sit mangeårige virke som retsmediciner. Denne gang tager han udgangspunkt i 11 cases, hvor ofrenes historier bliver beskrevet ud fra alle de mange informationer, som en retsmediciner får i forbindelsen med jagten på en dødsårsag. Emnerne i de 11 cases belyser et bredt spænd af dødsårsager, nogle naturlige og andre ikke. Udover de beskrevne cases fortæller forfatteren om sin egen erfaring med kollegaer og læremestre og han kommer desuden med korte historiske oprids af nogle af de banebrydende opdagelser indenfor retsmedicin. Forfatteren har bl.a. tidligere udgivet RetsmedicinerenMord i virkeligheden


og Mord i virkelighedenRetsmediciner og professor emeritus Jørgen Lange Thomsen har skrevet endnu en bog om sit mangeårige virke som retsmediciner. Denne gang tager han udgangspunkt i 11 cases, hvor ofrenes historier bliver beskrevet ud fra alle de mange informationer, som en retsmediciner får i forbindelsen med jagten på en dødsårsag. Emnerne i de 11 cases belyser et bredt spænd af dødsårsager, nogle naturlige og andre ikke. Udover de beskrevne cases fortæller forfatteren om sin egen erfaring med kollegaer og læremestre og han kommer desuden med korte historiske oprids af nogle af de banebrydende opdagelser indenfor retsmedicin. Forfatteren har bl.a. tidligere udgivet Retsmedicineren og .

Bogens 11 cases står stærkest i bogen, de er interessante, præcist beskrevet og læseren får en god indsigt i, hvad det vil sige at være retsmediciner. De historiske tilbageblik imellem casene er også vedkommende, selvom forfatteren til tider bruger meget energi på at fortælle om tidligere kollegaer og intriger, som ikke er så interessante for læseren.

Som i De 7 dødssynderMan jager et bæst og fanger et menneske


og Man jager et bæst og fanger et menneske krydres virkelige kriminalsager med personlig erfaring indenfor kriminalarbejdetSom i De 7 dødssynder og krydres virkelige kriminalsager med personlig erfaring indenfor kriminalarbejdet.


Jyllands-posten

d. 23. jun. 2019

af

af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 23. jun. 2019


Politiken

d. 27. apr. 2019

af

af

Bo Maltesen

d. 27. apr. 2019Informationer og udgaver

2019

Bog

Illustrator: Marianne Hansen Glem

Gyldendal, 1. udgave

2019

Ebog

Illustrator: Marianne Hansen Glem

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2019

Lydbog (net)

indlæser: Morten Thunbo

Gyldendal

2019

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Morten Thunbo

Gyldendal