Bøger / skønlitteratur / roman

Liv eller død : en Jo Beckmann-krimi

Del 1 af Jo Beckmann

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
283 sider
Udgivet
2011
Ophav
Genre og form
roman, krimi
Originaludgave
2011

Beskrivelse


Krimi med den tjekkede akutlæge Jo Beckmann, som plejer at have styr på karriere og tilbedere. Nu har hun fået konstateret brystkræft, og hendes eneste veninde er blevet myrdet, men efter at have været slået til tælling tager Jo kampen op mod den skruppelløse morder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. mar. 2011

af

af

Lone Krøgh

d. 22. mar. 2011

Første bind i en ny dansk krimiserie med akutlægen Jo Beckmann som hovedperson. Målgruppen er de mange krimilæsere, der gerne lader sig underholde af en nutidig og elementært spændende krimi, og som ser stort på, hvor sandsynligt plottet egentligt er.

Et nyt makkerpar i krimigenren er de to forfattere Maria Helleberg (f. 1956) og Rasmus Dahlberg (f. 1977). Her lancerer de en ny krimiserie med akutlægen Jo Beckmann i hovedrollen. Hun er en veltrænet 38-årig rødhåret skønhed, arbejder på Rigshospitalet, er single og nedlægger mænd på stribe. Almindeligvis har Jo fuld fart på og helt styr på sit liv, men da hun får konstateret brystkræft, samtidig med at hendes eneste veninde bliver myrdet, bliver hun for en gangs skyld sendt til tælling. Jo tager kampen op og efter et hæsblæsende, blodigt og voldsomt forløb, er hun på mirakuløs vis i stand til at fælde morderen. Den skønne Jo har så mange talenter og er så handlekraftig, at hun fremstår mere som en kliché end som en overbevisende skikkelse, men det kan man som læser godt abstrahere fra, for historien er udmærket fortalt og effektivt skruet sammen.

Kan sammenlignes og anvendes på linje med andre danske krimier skrevet af forfatterpar som fx Bødker & Bruun, Kaaberbøl & Friis og Hammer & Hammer. Den mest oplagte sammenligning er dog den nye krimiserie på TV2, Den som dræber.

Første bind i en ny dansk krimiserie om akutlægen Jo Beckmann. Kvalitetsmæssigt befinder den sig i midterfeltet, og den vil givetvis tiltrække mange læsere.


Jyllands-posten

d. 3. juni 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 3. juni 2011