Gå til indholdBøger / faglitteratur / undervisningsmaterialer

Litteraturhistorie i en kanontid : klassiske tekster - praksis i undervisningen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

238 sider

Udgivet

2008

Genre og formundervisningsmaterialer
Sværhedsgrad

Henvender sig til studerende og lærere og andre med interesse for litteratur og for danskfaget


Beskrivelse


Hans Henrik Møller: Teksten, historien og faget : teksten, historien og faget. Mette Sierstad: Karrebæk - kanon på pædagogseminariet : at fortælle verden og os selv. Thomas Illum Hansen: Modet tabes hurtigt her til lands : Henrik Pontoppidan i folkeskolen. Bo Steffensen: Sort og hvidt : H.C. Andersen som kanonforfatter midt i en testtid. Merete Møller Olesen: Blicher på skolebænken : Blicher på skolebænken. Gitte Holten Ingerslev: Den store historie i den lille : Herman Bang: Ved vejen. Søren Schou: Kunstneren, reporteren og massen : Johannes V. Jensen: Springeren. Anders Bay: Kan man tillade sig ikke at lade danskstuderende i udlandet læse Den kroniske uskyld?


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj. 2008

af

af

Bodil Pedersen

d. 5. maj. 2008

Antologien henvender sig fortrinsvis til dansklærere på forskellige niveauer i uddannelsessystemet og til studerende.

I forordet beskrives, hvordan bogen giver et "indblik i litteraturhistoriens status og placering lige fra børnehave til universitetet". Konklusionen er bl.a., at litteraturhistorien er en foranderlig størrelse, der tager form efter hvilken læser og tid, den møder. Bogen består af en række artikler, som var forskellige oplægsholderes bidrag ved et symposium i 2007. Bidragene er vidt forskellige og strækker sig fra at omhandle billedbogen/Karrebæk til mere klassisk kanonlitteratur af Blicher, Bang og Johs. V. Jensen. Afslutningsvis er der en artikel om dansk kanon i udlandet eksemplificeret ved Rifbjergs Den kroniske uskyld. Sproget er generelt forholdvist let tilgængeligt med en del referencer, noter og litteraturhenvisninger.

Første bog om emnet, og artiklerne er spritnye og aktuelle.

Det er interessant og vedkommende læsning for alle litteraturinteresserede, såvel undervisere som studerende/opgaveskribenter. Takket være den overskuelige opbygning, kan man zappe mellem de kompetente forfatteres artikler uafhængigt af de øvrige. Men først, når mosaikken er samlet, udfolder helheden spændende og relevante bud på, hvordan undervisning i litteraturhistorie kan praktiseres.


Folkeskolen

Årg. 125, nr. 18 (2008)

af

af

Helge Christiansen

Årg. 125, nr. 18 (2008)


Læsepædagogen

Årg. 57, nr. 1 (2009)

af

af

Jørgen Holst

Årg. 57, nr. 1 (2009)Informationer og udgaver

2008

Bog

Hans Henrik Møller (f. 1956)

Alinea, 1. udgave

2009

E-bog

Hans Henrik Møller (f. 1956)

Alinea