Gå til indholdLille Pinds hule


Detaljer

Seneste udgave, billedbog


Sprog

dansk

Længde

Ca. 60 sider: ill. i farver

Udgivet

2020

genre/form

billedbøgerOriginaludgave

2020


Beskrivelse


Endnu en sød historie om Lille Pind, der denne gang stikker af hjemmefra ud på egne eventyr. Til højtlæsning for børn fra 3-6 år


Anmeldelser (2)


22. sep. 2020

Endnu en sød historie om Lille Pind, der denne gang stikker af hjemmefra ud på egne eventyr. Til højtlæsning for børn fra 3-6 år.

Lille Pind vil ud og plukke blåbær, men Pindemor siger, at der skal gøres rent, og Lille Pind skal hjælpe. Det syntes Lille Pind bestemt ikke om, så mens Pindemor har travlt med at banke tæpper, smutter Lille Pind afsted og helt derud, hvor skoven ender. Lille Pind finder en dejlig hule og indretter den til sit eget nye hjem, men pludselig trækker det op til uvejr, og hun fortryder, at hun ikke blev hjemme i Pilebo hos Pindemor. Så da en venlig ræv stikker hovedet ind i hulen, ved Lille Pind ikke, om hun tør stole på ræven, der gerne vil følge hende hjem. For Pindemor har advaret mod de utilregnelige ræve. Bogen er skrevet og illustreret af danske Elvira Fragola og er tredje bog om Lille Pind. Forfatteren har bl.a. også skrevet højtlæsningsbøgerne om Mumleby, fx Et eventyrligt efterår i Mumleby


Lille Pind vil ud og plukke blåbær, men Pindemor siger, at der skal gøres rent, og Lille Pind skal hjælpe. Det syntes Lille Pind bestemt ikke om, så mens Pindemor har travlt med at banke tæpper, smutter Lille Pind afsted og helt derud, hvor skoven ender. Lille Pind finder en dejlig hule og indretter den til sit eget nye hjem, men pludselig trækker det op til uvejr, og hun fortryder, at hun ikke blev hjemme i Pilebo hos Pindemor. Så da en venlig ræv stikker hovedet ind i hulen, ved Lille Pind ikke, om hun tør stole på ræven, der gerne vil følge hende hjem. For Pindemor har advaret mod de utilregnelige ræve. Bogen er skrevet og illustreret af danske Elvira Fragola og er tredje bog om Lille Pind. Forfatteren har bl.a. også skrevet højtlæsningsbøgerne om Mumleby, fx Et eventyrligt efterår i Mumleby.

Sød, varm godnathistorie med skønne naturalistiske illustrationer, der fint supplerer historien. Teksten er enkel og overskuelig i sin fortælling om det at drage ud på egne eventyr. Forsiden har en sart grøn farve og en tegning af Lille Pind med kurv på vej ud i skoven efter blåbær.

Af lignende nyere bøger om at drage ud på egne eventyr findes bl.a. Splint og Sputnik går hjemmefra


Lasse & Lillebror - løber hjemmefra


og Lasse & Lillebror - løber hjemmefraAf lignende nyere bøger om at drage ud på egne eventyr findes bl.a. Splint og Sputnik går hjemmefra og Af lignende nyere bøger om at drage ud på egne eventyr findes bl.a. Splint og Sputnik går hjemmefra og Lasse & Lillebror - løber hjemmefra.

Lektørudtalelse

Af

Susanne Dahl Jensen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Annie Christensen

2021-02-05


Informationer og udgaver

Billedbog

2020