Gå til indholdLilien paa Marken og Fuglen under Himlen : tre gudelige Taler


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Tre taler af Søren Kierkegaard om tavshed, lydighed og glæde. Illustreret med 19 monotypier af kunstneren Maja Lisa Engelhardt (f. 1956) og med fyldigt efterskrift af Niels Jørgen Cappelørn


Anmeldelser (4)


3. feb. 2010

Det er ikke som biblioteksbog, men som gavebog med endelig placering på kristent, litterært og filosofisk interesseredes kaffeborde, denne lækre udgivelse af tre Kierkegaard prædikener vil nå størst udbredelse.

Kierkegaard udgav en meget stor mængde tekster i alle forskellige former. Mange under forskellige listige pseudonymer, men også nogle, som disse tre "Gudelige Taler", under eget navn. Det er Guds nærvær blandt de umælende han viser os på en måde, så selv den mest hårdnakkede ateist må længes. Bogen er en hyldest på 65-årsdagen til (nu) professor ved Københavns Universitet, Niels Cappelørn, som har fået lov til (og er lykkedes med) at skrive efterskrift. Bogen er overdådigt illustreret med monotypier af Maja Lisa Engelhardt, papiret: det glatteste kagepap og layoutet som i gamle dage, hvor fagligt ambitiøse typografer styrede branchen.

De "Gudelige Taler" findes i mange tidligere udgaver, så det er Cappelørns efterskrift, der skal styre biblioteksefterspørgslen mod netop denne.

Kierkegaards tre "Gudelige Taler" i en ny pragtudgave i anledning af Niels Cappelørns 65-års fødselsdag og med efterskrift af denne.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy

Weekendavisen

Af

Niels Højlund

d. 5. mar. 2010

Weekendavisen

Af

Anna Libak

d. 27. mar. 2013

Kristeligt dagblad

Af

Povl Götke

d. 12. feb. 2010


Informationer og udgaver

Bog

2010

Bog

1849