Gå til indholdBøger / faglitteratur

Lev lykkeligt sammen : vejen til et skønt parforhold, der holder hele livet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

151 sider

Udgivet

2009

Ophav

Lilo Leeds(forfatter, (hovedansvarlig))

Gerard Leeds(forfatter, (hovedansvarlig))

Nanna Solow(oversætter)

Terrence Real(forfatter)

m.fl

Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Forfatterne, et lykkeligt ægtepar, giver deres opskrift på et livslangt, blomstrende parforhold, hvor kærlig kommunikation, respekt, ligeværdighed og fælles mål er vigtige ingredienser


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj. 2009

af

af

Lis Pedersen

d. 20. maj. 2009

Bogen kan bruges af par, der ønsker at arbejde med deres parforhold og måske især voksne mennesker.

Forfatterne er dels ægteparret Leeds, der er forretningsfolk, dels Real, der arbejder som parterapeut. Leeds har ingen speciel uddannelse til dette værk ud over deres erfaringer fra et langt ægteskab. Der er ti elementer i et lykkeligt parforhold, og hvert element beskrives indgående. Nogle steder er der farvede bokse, som indeholder spørgsmål til den enkelte eller til parret. De kan bruges som en slags barometer for de involverede eller som vejledninger til, hvad man skal arbejde med. De beskriver også, hvordan man kan forberede sig på målrettet dating. Elementerne er alle meget fornuftige og virker logiske og selvfølgelige: kend dine egne ønsker til partner, vis respekt i hverdagen, de seks grundsten i forholdet: enighed om religion, penge, børn, sex, fritid og acceptabel opførsel. Her skal man være enige på forhånd, ellers går det let galt. Det sidste kapitel er en datingguide: internet, kontaktannoncer, kontaktbureauer. Sproget er meget enkelt og kan læses af alle og forstås af alle.

Der er mange samlivsbøger, bl.a. Kæmp for kærligheden : bogen om at leve sammen, 2007. Der er næppe så meget nyt i Leeds' bog, men sproget er noget anderledes end ellers. Mindre moderne, mere afdæmpet.

Det er en solid bog om parforholdet, som kan bruges meget bredt.Informationer og udgaver

2009

Bog

Lilo Leeds

Iris, 1. udgave