Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Leoparden jager i mørke


Detaljer

Seneste udgave, lydbog (cd)


Sprog

dansk

Omfang

13 cd'er i 1 mappe min.

Udgivet

2008

Ophav

Wilbur A. Smith(forfatter)
Genre og formroman, spænding, romaner

Beskrivelse


Da Craig Mellow, der nedstammer fra Ballantyne-familien, vender tilbage til Zimbabwe, lander han midt i en borgerkrig hvor de forskellige stammer bekriger hinanden, og Craig må på et eller andet tidspunkt vælge side


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2003

af

af

Karsten Just

d. 24. feb. 2003

Med dette fjerde bind afsluttes sagaen om Ballantyne-familien og udviklingen i Rhodesia/Zimbabwe, som startede med Stenfalkens land. Craig Mellow, der nedstammer fra Robyn Ballantyne, bor i USA og er en berømt forfatter. Han får et tilbud om at vende tilbage til Zimbabwe, som en slags informator til Verdensbanken. Han finder de gamle ejendomme forfaldne, han finder et land i borgerkrigens vold, hvor Matabelere og Shoanere bekæmper hinanden, hvor korruptionen er svimlende, og hvor forræderi er normen. Alligevel køber han de gamle ejendomme op for at lave luksus jagthytter på dem, men kun for at få ejendommene beslaglagt af ministeren Fungabera som skulle være hans partner. Ministeren Tungata som han anser for en modstander viser sig at være det modsatte, og da Fungabera forsøger at slå dem ihjel, starter en flugt, hvor Craig må bruge alle sine evner som gammel soldat, for at han og Tungata og deres kvinder kan undslippe med livet i behold, og lade retfærdigheden ske fyldest. Bogen er skrevet i 1984, før det gik helt galt i Afrikas kornkammer, men giver adskillige indikationer af hvor udviklingen er på vej hen, og det er ret rystende læsning, men også som næsten altid hos Wilbur Smith uhyre underholdende og spændende læsning.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Niels H. Kristiansen

d. 18. dec. 2018

Spændingsroman fra Zimbabwe i 1970'erne. Berømt hvid forf. vender hjem, dels af kærlighed til landet, hvor slægten slog rod under den britiske imperialisme, dels som en art agent forVerdensbanken (= CIA?). Gennem genkøb af fædrene ejendom vil han være med til at genoprette landet og involveres i en realistisk virkende handling bestående af en række af det moderne Afrikasproblemer: Demokrati contra stammefejder; den tilbageværende hvide mands usikre position samtidig med at man er afhængig af hans viden og kapital; korruption og stormagtsstridigheder; grov oguhensigtsmæssig udnyttelse af naturressourcer, - alt baseret på magtbegær, manglende viden og et elementært kapitalbehov. Handlingens anden side er spændingsromanens, lige fra grov ubesmykket (menikke »unødvendig«) vold og afpresning til elementer, der kan give lyst til genlæsning af Kong Salomons miner. Vurderet på baggrund af udtalelser om tidl. romaner hører denne til toppen afforf.skabet og handling og persontegningvirker mere nuanceret end i den rene spændingsroman generelt. Anskaffelse bør ikke påvirkes af at forf. er hvid rhodeser med sympati for Matabele-stammen(Nkomo), dertil røber han for stor forståelse for problemkomplekserne som helhed.


Vendsyssel tidende

d. 10. maj. 1985

af

af

Hardy Fisker

d. 10. maj. 1985


Børsen

d. 3. jul. 1985

af

af

F.

d. 3. jul. 1985


Jyllands-posten

d. 3. maj. 1985

af

af

Erhardt Larsen

d. 3. maj. 1985Informationer og udgaver

2022

Bog

Wilbur A. Smith

Lindhardt og Ringhof, 1. L&R udgave

2003

Bog

Wilbur A. Smith

Lademann

1988

Bog

Wilbur A. Smith

Lademann

1985

Bog

Wilbur A. Smith

Lademann

1985

Bog

Wilbur A. Smith

Danmark

2013

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Troels Møller (f. 1945)

Audioteket

2008

Lydbog (cd)

indlæser: Troels Møller (f. 1945)

Den grimme Ælling

2013

E-bog

Wilbur A. Smith

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

1998

Lydbog (bånd)

indlæser: Troels Møller (f. 1945)

Den grimme Ælling

1986

Lydbog (bånd)

indlæser: \Jørgen Lyngbye\

Statens Bibliotek og Trykkeri for Blinde

2013

Lydbog (online)

indlæser: Troels Møller (f. 1945)

Lindhardt og Ringhof

2004

Lydbog (online)

indlæser: Jørgen Lyngbye

Danmarks Blindebibliotek