Gå til indholdLeon


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

360 sider

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Krimi. Den unge politimand Zack kæmper en hård kamp med sine egne dæmoner, men en film med en lille dreng der sidder spærret inde i et bur, kan han ikke ignorere. Er det kidnapperen man ser et glimt af - i løvedragt?


Anmeldelser (3)


16. okt. 2015

Et kulsort kig ind i den stockholmske underverden der syder af stoffer, vold, drab og børnemishandling som presser politikorpset til det yderste. Ikke mindst politikommissær Zack som kæmper med sit narkomisbrug. For læsere der magter de barske krimier.

Den unge politikommissær Zack


er om muligt i endnu dårligere forfatning end i det første bind . Stoffer, raves, våbenbrug og kriminelle barndomsvenner er på nippet til at gøre ham uarbejdsdygtig, men en god makker dækker over ham. En ubegribeligt voldsom sag om kidnapning af flygtningebørn, mishandling OG drab der ser ud til at blive begået af en mand i løvedragt, sætter politistyrken på den anden ende. Ikke mindst da det første barns tilfangetagelse bliver live opdateret på en film der sendes til både politi og medier. Motivet skal søges i et kynisk spillefirma der ingen midler skyr i deres pengebegær. Ej heller russisk rouletteDen unge politikommissær Zack er om muligt i endnu dårligere forfatning end i det første bind Zack. Stoffer, raves, våbenbrug og kriminelle barndomsvenner er på nippet til at gøre ham uarbejdsdygtig, men en god makker dækker over ham. En ubegribeligt voldsom sag om kidnapning af flygtningebørn, mishandling OG drab der ser ud til at blive begået af en mand i løvedragt, sætter politistyrken på den anden ende. Ikke mindst da det første barns tilfangetagelse bliver live opdateret på en film der sendes til både politi og medier. Motivet skal søges i et kynisk spillefirma der ingen midler skyr i deres pengebegær. Ej heller russisk roulette.

Det bliver ikke mere barskt og voldsomt på den skandinaviske krimiscene. Det flyder kulsort og voldsomt ud af forfatternes pen, men de formår i den grad at skrue en pageturner sammen, hvor læseren skiftevis må spærre øjnene op - og lukke dem hurtigt i.

Læserne skal findes mellem yndere af Stig Larsson og Jens Lapidus, som begge fortæller om vold og kriminalitet i Stockholm og udfordrer stereotyperne good og bad guys. Men Kallentoft & Lutteman signalerer en yngre stil med deres hovedperson Zack


Læserne skal findes mellem yndere af Stig Larsson og Jens Lapidus, som begge fortæller om vold og kriminalitet i Stockholm og udfordrer stereotyperne good og bad guys. Men Kallentoft & Lutteman signalerer en yngre stil med deres hovedperson Zack.

Lektørudtalelse

Af

Helle Winther Olsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Arne Larsen

2015-11-05

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 9. jan. 2016


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2018

Lydbog (net)

2015

Bog

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Ebog

2015