Gå til indholdLennons længsel


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

153 sider: ill.

Udgivet

2014

genre/form

biografierOriginaludgave

2014


Beskrivelse


Gennem John Lennons (1940-1980) lyrik og livshistorie giver forfatteren et psykologisk nærgående portræt af den berømte grundlægger af The Beatles og én af 1900-tallets største kulturpersonligheder


Anmeldelser (2)


18. dec. 2013

Især til interesserede i John Lennons og The Beatles' tekstlige univers. Bogen har mange konkrete analyser af Lennons sange og er derfor også brugbar i opgavesammenhæng fra gymnasieniveau. Bogen indeholder endvidere en særlig psykologisk vinkel og kan derfor også formidles til dem, som har læst nærværende bogs forfatter og hans bøger omkring spirituelle emner.

Bogens forfatter Bo Heimann (f.1971), som arbejder med ledelse, kommunikation og coaching, har været inspireret af Lennons liv og sange siden dennes død i december 1980. Heimann, som er forfatter til en række bøger om bevidsthedsudvikling, har i bogen en særlig fokus på den psykologiske side i forhold til Lennons opvækst og skyggesider, og hvordan det influerede på Lennons sangskrivning. Bogen er ikke en traditionel biografi med fotos i, men gennemgår delvis kronologisk Lennons sangkatalog med indblik i Lennons indre liv og konflikter, især på baggrund af tabet over moderen. Det sker ved hjælp af konkrete eksempler og udpluk fra de vigtigste af Lennons sange.

Bo Heimann bog om Lennon rammer en psykologisk vinkel, som ikke er set før på dansk. Dog kan man emnemæssigt også hente noget i Den kyniske idealist John Lennon, 2013 af Gary Tillery.

Velskrevet psykologisk portræt af John Lennon og særligt i forhold til Bo Heimanns konkrete eksempler fra Lennons sangkatalog, er bogen meget brugbar i bl.a. opgavesammenhæng.

Lektørudtalelse

Af

Henrik H Pedersen

Weekendavisen

Af

Lars Brix Nielsen

d. 10. jan. 2014


Informationer og udgaver

Bog

2014

Ebog

2014