Gå til indholdLenins bodyguard


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

437 sider

Udgivet

2022

Originaludgave

2022


Beskrivelse


Sønderjyden Oskar bliver bodyguard for ingen ringere end den russiske revolutions frontfigur, Lenin. På den måde bliver han førstehåndsvidne til den højspændte politiske periode, der ledte til skabelsen af Sovjetunionen. For læsere af historiske spændingsromaner


Anmeldelser (6)


25. mar. 2022

Sønderjyden Oskar bliver bodyguard for ingen ringere end den russiske revolutions frontfigur, Lenin. På den måde bliver han førstehåndsvidne til den højspændte politiske periode, der ledte til skabelsen af Sovjetunionen. For læsere af historiske spændingsromaner.

København i 1910 er en rede for spioner og revolutionære fra hele verden. Imens vakler Europa på kanten af 1. verdenskrig og den russiske revolution. Den voksende arbejderklasse begynder for alvor at mobilisere sig i politisk kamp mod kapitalismen. Samtidig med at samfundet ulmer af konflikt, ankommer sønderjyden Oskar Madsen til København. Han har opholdt sig i Amerika og har ernæret sig som soldat i den amerikanske hær og som vicesherif. På det pensionat som han indlogerer sig på, bor en russer, som studerer den danske andelsbevægelse på Det Kgl. Bibliotek. En aften redder Oskar tilfældigt denne russer, Vladimir Uljanov, fra et overfald. Russeren er ingen ringere end bolsjevikken Lenin. Oskar kommer på kant med ordensmagten og flygter igen til Amerika. Men i 1917 får han en henvendelse fra Lenin, der har brug for ham som sin personlige bodyguard.

Stort anlagt historisk spændingsroman. Koblingen mellem en af historiens mest skelsættende begivenheder og det at man følger Lenins bodyguard giver en intens vinkel for læseren. Leif Davidsen har endnu en gang leveret en storslået historisk spændingsroman.

Lignende læsning er fx Tom Rob Smiths Barn nr. 44


Lignende læsning er fx Tom Rob Smiths Barn nr. 44.

Lektørudtalelse

Af

Martin Minka Jensen

Kristeligt dagblad

Af

Svend Skriver

d. 23. mar. 2022

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 25. mar. 2022

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 26. mar. 2022

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 21. mar. 2022

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 25. mar. 2022


Informationer og udgaver

Bog

2022

Lydbog (cd-mp3)

2022

Lydbog (net)

2022

Ebog

2022

Punktskrift

2022