Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Lejlighedssange : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

217 sider

Udgivet

2015

Ophav

Stine Pilgaard(forfatter)
Genre og formroman, humor
Originaludgave

2015


Beskrivelse


En ung kvinde flytter med sin kæreste ind i en andelslejlighed i Århus. Hun laver lejlighedssange og kommer derigennem tæt på de andre beboere i foreningen. Med humor fortæller hun om skæbner og møder i dagligdagen


Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2015

af

af

Birgit Sloth

d. 30. jan. 2015

Fortælling om livet i en opgang fortalt med humor og gode iagttagelser. En sjov og underholdende roman for alle der interesserer sig for ny dansk litteratur og god til opgaver om livs- og boligformer.

Stine Pilgaard er opvokset i Århus, hvor romanen udspilles. I opgangen bor flere generationer, der er samlet i en andelsforening. Gennem en ung kvinde, som laver horoskoper og skriver lejlighedssange, fortælles om skæbner, relationer og kærlighed. Romanen er opdelt i 12 afsnit, der hver indledes med et horoskop, som forudsiger handlingen i det følgende kapitel. I første afsnit flytter den unavngivne hovedperson ind i en lejlighed med sin kæreste. Gennem det næste år fortælles om beboerne, der mødes til fællesspisninger og på loftet, som er indrettet til fælles kontor med den bedste internetforbindelse. Hovedpersonen bliver bedt om at lave lejlighedssange til flere af beboerne, og dermed får hun og læseren indblik i deres livsforløb. Berørte emner tages op i "Sange", som er hovedpersonens oplevelser og refleksioner.

Bogen er fyldt med gode og sjove iagttagelser gengivet i skarp og præcis dialog med vedkommende portrætter af forskellige mennesker.

Jeg skal gøre dig så lykkeligYacoubians hus


Gennemtræk


Min mor siger


og Yacoubians hus er også romaner om mennesker i samme boligkompleks, mens Gennemtræk er noveller om livet i en opgang. Stilen minder om Pilgaards debutroman Min mor sigerJeg skal gøre dig så lykkelig og er også romaner om mennesker i samme boligkompleks, mens Gennemtræk er noveller om livet i en opgang. Stilen minder om Pilgaards debutroman Min mor sigerJeg skal gøre dig så lykkelig og Yacoubians hus er også romaner om mennesker i samme boligkompleks, mens er noveller om livet i en opgang. Stilen minder om Pilgaards debutroman Min mor sigerJeg skal gøre dig så lykkelig og Yacoubians hus er også romaner om mennesker i samme boligkompleks, mens Gennemtræk er noveller om livet i en opgang. Stilen minder om Pilgaards debutroman .


Litteratursiden.dk [online]

d. 18. mar. 2015

af

af

Line Hoffgaard

d. 18. mar. 2015


LitteraturNu [online]

d. 20. feb. 2015

af

af

Anna Møller

d. 20. feb. 2015


Jyllands-posten

d. 21. feb. 2015

af

af

Jon Helt Haarder

d. 21. feb. 2015


Berlingske tidende

d. 21. feb. 2015

af

af

Søren Kassebeer

d. 21. feb. 2015


Politiken

d. 22. feb. 2015

af

af

May Schack

d. 22. feb. 2015


Kristeligt dagblad

d. 23. feb. 2015

af

af

Liselotte Wiemer

d. 23. feb. 2015


Information

d. 20. feb. 2015

af

af

Daugaard Solveig

d. 20. feb. 2015


Standart

Årg. 29, nr. 1 (2015)

af

af

Kristin Vego

Årg. 29, nr. 1 (2015)Informationer og udgaver

2015

Bog

Stine Pilgaard

Samleren, 1. udgave