Gå til indholdLejligheden i Paris


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

413 sider

Udgivet

2022

Originaludgave

2022


Beskrivelse


I 2017 arver Aurelia uventet sin bedstemors hemmelige herskabslejlighed i Paris. Der har ikke været nogen i lejligheden siden 2. verdenskrig, og der venter Aurelia mange overraskelser. For voksne læsere af historiske romaner tilsat krig og kærlighed


Anmeldelser (1)


15. jul. 2022

I 2017 arver Aurelia uventet sin bedstemors hemmelige herskabslejlighed i Paris. Der har ikke været nogen i lejligheden siden 2. verdenskrig, og der venter Aurelia mange overraskelser. For voksne læsere af historiske romaner tilsat krig og kærlighed.

Romanen har to spor. Man følger dels Aurelia og Gabriel i 2017, hvor Aurelia arver en herskabslejlighed af sin mormor Estelle. Lejligheden er fyldt med kunstskatte, som hun har brug for kunstkenderen Gabriels hjælp til at vurdere. Dels følger man mormoren Estelle i 1940'erne i selvsamme lejlighed, hvor hun kæmper alt, hvad hun kan mod nazismen og hjælper spioner, piloter og hvem der ellers måtte have brug for hendes hjælp. De to kvinders spor bindes sammen i kraft af lejligheden, hvor Aurelia gradvis stykker den vilde sandhed om sin mormor sammen.

Romanen er skruet rigtig godt sammen, og det er spændende, at man via Aurelia finder ud af, hvad der skete med Estelle. Spændingskurven er bedst i start og slut, midterstykket bliver lidt langtrukkent. Mange læsere vil være meget glade for denne bog.

Bogen minder en del om Fortidens skygger


, hvor hovedpersonen også arver en ejendom fra en slægtning, som ændrer arvingens liv for altidBogen minder en del om Fortidens skygger, hvor hovedpersonen også arver en ejendom fra en slægtning, som ændrer arvingens liv for altid.

Lektørudtalelse

Af

Inger Nygaard Kaad


Informationer og udgaver

Bog

2022

Lydbog (net)

2022

Ebog

2022