Bøger / faglitteratur / biografier

Lego-arven : historien om 10 milliardærer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
247 sider: ill.
Udgivet
2008
Ophav
Genre og form
biografier

Beskrivelse


Beretning om de 10 Lego-arvinger, som tilsammen har Danmarks næststørste familieformue. Der fokuseres særligt på hovedejeren Kjeld Kirk Kristiansen (f. 1947), der først gjorde Lego verdenskendt, men derefter var tæt på at køre koncernen i sænk.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2008

af

af

Søren Brunbech

d. 16. sep. 2008

Den underholdende bog henvender sig til læsere med interesse for toppen af erhvervslivet og tilfredsstiller også en eventuel nysgerrighed efter at få indblik i forholdene i Danmarks næstrigeste familie.

Søren Jakobsen har som erhvervsjournalist fulgt Lego-koncernen tæt. Han fortæller eventyret om plastikklodsen der blev grundlag for en verdensomspændende virksomhed. Beskrivelsen af koncernens op- og nedture og udredningen af de indviklede forhold omkring generationsskiftet i det familieejede selskab går tæt på hovedejeren Kjeld Kirk Kristiansen. Han tegner også, så langt kilderne rækker, portrætter af dynastiets øvrige medlemmer og arvtagere, og fortæller om deres familiemæssige forhold, hvilke fritidsinteresser de har, om de omgås kongehuset og optræder i ugepressen etc. Netop fokusering på ejernes og deres efterkommeres personlige gøren og laden gør den lettere at læse end tilsvarende erhvervslitteratur. En del sort/hvide fotos og et navneregister.

Forfatterens Danske dynastier, 2007 går tilsvarende tæt på familierne bag 17 store danske erhvervsvirksomheder, bl.a. Lego. Jan Cortzens Legomanden - historien om Godtfred Kirk Christiansen, 1996 giver en bred skildring af virksomhedens historie.

En velskrevet bog om Lego-koncernen, hvor udredningen af de indviklede konstruktioner, der skal sikre familiens indflydelse og arvefølgen i virksomheden, krydres med historier om den hovedrige ejerfamilies privatliv.


Politiken

d. 25. okt. 2008

af

af

Niels Nørgaard

d. 25. okt. 2008


Børsen

d. 19. sep. 2008

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 19. sep. 2008