Bøger / skønlitteratur / digte

Legestue : traume for 9 måneder & 3 årstider


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
93 sider
Udgivet
2016
Ophav
Genre og form
digte

Beskrivelse


Digte om krig, traumer og poesi.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2016

af

af

Thomas Olesen

d. 8. nov. 2016

Traumatisk legestue - ikke for børn. Dunkle, desillusionerede og dog svagt håbefulde digte i verdensklasse om krig og Europa, af græsk digter. Kan læses af alle, men anbefales til den trænede læser af poesi.

Digtsamling af græske Yorgos Alisanoglou (f. 1975) med efterskrift af Savvas Mikhail og soundtrack, "der fungerer ledsagende, kontrapunktisk eller implicit i forhold til den poetiske mening." Henover fire dele, Krig, Minde, Krigsbytte og Forårsgrænser, beskrives krigens og krigstraumets væsen som del af den europæiske historie. Centralt står en undersøgelse af poesien selv og dens evne til at artikulere det traumatiske. Der gøres brug af et væld af forskellige versformer samt mange intertekstuelle referencer til litteraturhistoriens tidligste og nutidige værker om krig.

Litteratur i verdensklasse om historiens mørke traume og poesiens evne til at sætte ord på. Digtene er umiddelbart smukke og glidende / rytmisk oversat til dansk. Den hyppige brug af symboler og de mange intertekstuelle referencer kan gøre det vanskeligt at trænge ind i digtene.

Krig og historiens traume er et velbehandlet tema. Den store mængde af intertekstuelle referencer samt krig som tema genfindes fx hos T.S Eliot i Ødemarken fra 1922. For en samtidig danske digter om krig og den vestlige civilisations forfald henvises til Andreas Vermehren Holms Planetariske væsen. I Legestue er der et væld af andre referencerØdemarken og andre digtePlanetariske væsenKrig og historiens traume er et velbehandlet tema. Den store mængde af intertekstuelle referencer samt krig som tema genfindes fx hos T.S Eliot i Ødemarken fra 1922. For en samtidig danske digter om krig og den vestlige civilisations forfald henvises til Andreas Vermehren Holms . I Legestue er der et væld af andre referencer.