Bøger / faglitteratur / biografier

Legenden om Denmark : den danske slave der ændrede USA's historie


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om Denmark Vesey, der som 14-årig bliver solgt som slave fra den dansk-vestindiske koloni Sankt Thomas. I USA køber han sig fri af slaveriet, men efter et omtumlet liv bliver han dømt til døden for at have planlagt det største slaveoprør i USAs historie.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2013

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 28. okt. 2013

Grundig historiebog til dem der interesserer sig for dansk kolonialisme og USA's historie omkring borgerkrigen.

Alex Frank Larsen er journalist, tv-producent og forfatter. Han er kendt for bl.a. tv-serien Slavernes slægt, og har gennem karrieren arbejdet med dybdeborende journalistik. Denne bog fortæller historien om slaven Denmark Vesey, der bliver solgt fra den danske Guldkyst, og fragtet til Dansk Vestindien og senere USA, hvor han køber sig fri af slaveriet. Hans frie liv får dog en brat ende, da han anholdes og dømmes til døden, for at planlægge et stort slaveoprør i det raceopdelte, sydlige USA. Efter hans død bliver Denmark bliver et symbol på frihedskampen, og 200 år senere skaber han stadig debat. Bogen er tillige også en grundig gennemgang af slaveriets mekanismer og samfundet ca. 1780-1822, både ud fra danske og amerikanske forhold. Bogen afsluttes med de afsløringer der, mange år efter, foreslår at Denmark var udsat for et komplot, og ikke havde planlagt en revolte. Bogen virker ualmindeligt gennemresearchet og velformuleret, og henvender sig til det mere seriøse publikum. Der findes bagerst et rigt noteapparat.

Der er ikke tidligere skrevet om Denmark Vesey på dansk. Dansk slavehandel er velbeskrevet i fx Slavernes øer og Slavernes skibe.

En seriøs og grundig bog, der giver et indblik i de forfærdelige ting, Danmark har været involveret i. Denmarks historie er ikke tidligere beskrevet, og denne bog gør det fremragende.


Jyllands-posten

d. 20. dec. 2013

af

af

Mikkel Andersson

d. 20. dec. 2013