Bøger / faglitteratur / bibliografier

Legenda - kunst, arkitektur og fortællinger


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Overvejelser om bygningsværket Aarhus Universitet og integrationen af kunstværker og udsmykninger. Overvejelsernes grundlag bredes ud ved at inddrage en række andre bygninger som C.F. Møllers Tegnestue også har stået for, kirker, sygehuse, erhvervs- og boligbyggerier og deres udsmykning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2010

af

af

Jette Andreasen

d. 5. nov. 2010

Samspil mellem arkitektur og kunst kommer stærkt til udtryk på Aarhus Universitet og i andre af C. F. Møllers Tegnestues bygninger. Beskrivelsen af denne integrerende proces er særlig interessant for bygherrer, arkitekter og kunstnere, som står overfor en lignende opgave.

Bogens forfatter er teolog og tidligere rektor for Aarhus Universitet. Emnet angribes fra forskellige vinkler, både den overordnede og ned i de enkelte eksempler. Suppleret af Torben Eskerods meget delikate arkitekturfotografier. Universitetet med dets righoldige kunstneriske udsmykning ude som inde står i centrum, men også andre af C. F. Møllers bygninger inddrages, fx boligbebyggelsen Sandbakken i Skåde og Ravnsbjerg Kirke i Viby. Teksten lukker sig lidt om sig selv, måske fordi den netop ikke er skrevet af fagfolk, omend redigeret af arkitekt Mads Møller. Legenda hentyder til at også bygninger skal "læses" og kan videregive fortællinger.

Om Aarhus Universitet som byggeri findes bl.a. Arkitekturfortællinger, 2003. Bogens forfatter har desuden i 2010 også udgivet Leopardspor om universitetets ni kollegier.

En utrolig smukt illustreret bog om byggeprocessers svære, men berigende samspil mellem kunst og arkitektur.