Gå til indholdLeg og sjov med din hest


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

28 sider: ill. i farver ; 28 cm

Udgivet

2014

Originaludgave

2014


Anmeldelser (1)


24. mar. 2014

Ponyryttere af begge køn vil svælge i denne bog ligesom den vil kunne bruges som inspiration til undervisningen på rideskoler.

Den tyske forfatter har udgivet mange hestebøger i sit hjemland, men denne er den første på dansk. Pony games, ponylege eller mounted games er en meget lille sport i Danmark, men bogen her giver instruktioner i hvordan elementer kan bruges som supplement til almindelig rideskoleundervisning. I bogen introduceres 13 forskellige lege komplet med tilvænningsøvelser for ponyerne. Her er alt fra badminton til hest, skattejagt og stolelege. Vi følger en flok hestepiger på cirka 10-12 år, og det understreges at både western-, spring- og dressurryttere kan træne ponylege. Øvelserne er beskrevet meget grundigt og illustreret med mange fotos af god kvalitet. Hver øvelse suppleres med små tips til gennemførelsen af legen. Læseren skal dog være bekendt med terminologien fra rideundervisningen. Bogen afsluttes med et kapitel om sportsgrenen og et stikordsregister.

Emnes beskrives i et enkelt kapitel i Toni Webbers Jeg tager til stævner, og herudover findes der ingen litteratur om ponylege på dansk. Nærværende bog svarer i kvalitet til forlagets øvrige hestebøger.

Fantastisk bog, som sætter gang i ponyrytternes muligheder for samvær med deres heste samtidigt med, at de kan få trænet samhørighed og teknik. Bogen vil være helt nødvendig for enhver ridelærer, der ønsker at supplere den almindelige rideundervisning.

Lektørudtalelse

Af

Maria Sjøblom


Informationer og udgaver

Bog

2014

Ebog

2014