Bøger / faglitteratur

Leg med glæden : jeg'et, mig'et og ekko'et, en vej til glæde og lykke


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Jeg'et ; Det ubevidste ; Drømme ; Instinkterne ; Følelser ; Følelser, krop og kropssprog ; Tilliden blandt mennesker ; Kærlighed , Moral og etik ; Motion ; Racisme ; Livskvaliteten ; Udvikling, opdragelse og pædagogik ; Hjernevask


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2003

af

af

Claus Bundgaard

d. 5. aug. 2003

Undertitlen udtrykker bedre end hovedtitlen, hvad denne bog handler om. I en lettere causerende form fremlægger forfatteren sine betragtninger over gængse psykologiske begreber som jeg'et, det ubevidste, instinkter, følelser, moral m.fl., hvor han i sin fremstilling blander nøgtern tænkning med mere holdningsprægede overvejelser. Mod slutningen får den holdningsprægede tilgang til stoffet en klar overvægt i kapitlet om livskvalitet, hvor han understreger vigtigheden af at arbejde med sig selv og lege med glæden. Forfatterens egen autoritet på området oplyses ikke, men hans referenceliste er en lidt broget samling af traditionel og alternativ psykologisk litteratur samt enkelte debatbøger. Bogen henvender sig primært til lægmand, men jeg tror, at denne psykologiske letvægter får svært ved at finde et publikum.


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

2007

Dette er 2. udgave af bogen, der første gang kom i 2003/37. Ændringer i forhold til 1. udgaven fremgår helt tydeligt, da alle tilføjelser bærer overskriften "Tilskrivelse 2007". Det drejer sig om tilføjelser til uddybning eller supplering af den oprindelige tekst, som består af forskellige overvejelser omkring psykologiske begreber og lidelser, livskvalitet, etik og moral fremstillet ud fra en personlig erfarings- og holdningsmæssig tilgang. Bogens disposition virker lidt rodet, man kan nærmest kalde formen causerende. Den skal if. forordet være bygget op omkring forfatterens egen teori om livskvalitet, men jeg synes ikke at denne fremgår klart af teksten, som også indeholder sproglige og redaktionelle skønhedspletter. Jeg spår ikke denne bog stor udbredelse, da den ikke er så overskuelig og placerer sig mere som debatbog end som formidler af fagstof. Men læsere, der måske har et mangeårigt psykisk lidelsesforløb tilfælles med forfatteren, eller har lyst til at læse om en tidligere depressionsramt mands erfaringer og overvejelser, kan få udbytte af bogen. Ligeledes vil den kunne bruges som diskussionsoplæg i grupper, og der er mange pudsige/finurlige udsagn at lade en eftertanke dvæle ved, som fx "At være er at gøre andre til".