Bøger / faglitteratur

Leg med din hund : mere end 75 sjove lege, der forbedrer din hunds lydighed og kondition


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2012

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 21. feb. 2012

Vor tids anerkendende tilgang til hundeopdragelse, har åbnet for et helt marked af bøger, der retter sig mod dem, der ser det at have hund som en mulighed for adspredelse. Det er dem, der vil benytte de mange ideer i denne bog.

David Sands er en engelsk hundetræner, der optræder på tv i hjemlandet, men som ikke er kendt i Danmark. Han præsenterer her op mod 80 forskellige lege, man kan lege med sin hund - og for manges vedkommende med hunden og ungerne. Det er korte lege, som alle beskrives i et enkelt opslag, med store illustrationer på hver side. Grundlæggende benytter Sands en modificeret form for klikkertræning, og hans instruktioner er meget korte. Bogen er delt i en række afsnit, hvor legene præsenteres systematisk, og det lille format med det detaljerede stikordsregister gør bogen velegnet som idébog mere end som en detaljeret opdragelsesvejledning til hundeejere. En nem lille bog om sjov hundeopdragelse, som ikke gør tingene vanskeligere end de er. Måske nærmere tværtimod.

Der er udgivet en lang række bøger, hvor hundetræning præsenteres som leg. Her i blandt alene to med samme titel som foreliggende. Sammenlignet med Christina Sondermanns fra 2007, er denne endnu mere kortfattet i instruktionerne, men ellers ligner de to bøger hinanden ganske meget indholdsmæssigt.

Nem lille hundebog med mange forslag til lege, som den interesserede hundeejer kan more sig selv og hunden med. De enkelte instruktioner er meget kortfattede.